Witam, to mój pierwszy post dlatego wszystkim mówię: "cześć" :)
Mam zamiar otworzyć firmę ze sprzętem elektronicznym, radia, odtwarzacze, głośniki itp
Wszystko mam gotowe, czyli sprawy formalne związane z założeniem działalności, jak również z hurtowniami. Strone chciałbym wykupić w serwisie cStore.pl.
Jedynie co mnie nurtuje to to, ilę mogę się spodziewać zamówień na początku? sklep będzie reklamowany na pasażu Onet i na Allegro. Nie wiem czy mogę się spodziewać jednego, dwóch zamówień w miesiącu, czy od początku zacznie się mały "sajgon" i będzie to więcej niż jedno zamówienie dziennie? asortyment sklepu będzie dosyć bogaty.
Proszę o bardzo ogólnikową odpowiedź na moje pytanie, nie chcę zeby ktoś mi odpisał "stary a skąd ja mam wiedzieć czy bedziesz miał jedno zamowienie czy dwa" tzn chodzi mi tylko o to czy mam się z początku przyszykować na więcej? czy jednak dam radę w pojedynkę i powoli.
Sprawa kolejna dotycząca pyt. nr 1 to: zważywszy iż sklep będzie firmą internetową, a sprzęt w sklepie będzie w cenie średnio 200-500 zł to czy powinienem odrazu zaopatrzyć się w kasę fiskalną??????
PS. przeglądnąłem na prawdę sporą część forum, niestety nie znalazłem odpowiedzi... więc będę zadowolony chociażby odnośnikiem do strony na odpowiedni temat, skoro coś przeoczyłem.
Pytania kieruję głównie do osób które zaczynały swoją podobną działalność i pamiętają jak to było na starcie ;)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź ;)