Czy ktoś się orientuje czy właściciel szkoły rodzenia musi mieć wykształcenie medyczne czy wystarczy,że zatrudni specjalistów z tej dziedziny?
Jak oceniacie pomysł z otwarciam tego typu szkoły.
Dziękuję za opinie.
|
Szkoła rodzenia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy ktoś się orientuje czy właściciel szkoły rodzenia musi mieć wykształcenie medyczne czy wystarczy,że zatrudni specjalistów z tej dziedziny?
Jak oceniacie pomysł z otwarciam tego typu szkoły. Dziękuję za opinie.
Witam.
myślę że pomysł dobry, zwłaszcza że młodzi rodzice czasami wariują na punkcie swoich dzieci. Standartowo wszystko zależy od miejsca, wielkości miasta, reklamy ale to chyba już wszyscy wiedzą. Ja osobiście spotkałem się z dwoma rodzajami. 1. Płatne - tutaj jest wszystko jasne, przyszli rodzice płacą ty masz z tego kase. 2. Bezpłatne - Tutaj rodzice mają kurs za friko. Twoj zysk generuja tak zwani sponosrzy. Czyli firmy, które mają na każdym kursie swoje pięć minut aby zareklamować i sprzedać swój produkt. Oczywiście z reklamami nie wolno przesadzać, że 10 minut ćwiczeń a 30 minut reklam. Ja spotkałem się z takim systemem, że na cały każdy kurs jedno spotkanie było reklamowe. Oczywiście rodzice są informowani, że kurs jest bezpłatny ale jedno spottkanie będzie tego typu. Jest to opłacalene ale chyba tylko wtedy gdy już bedziesz dużą szkołą, ta z którą miałem współpracować miała chyba 300 par miesięcznie. Wtedy bowiem opłaca się sponsorowi wpłacić np. 1000 zł miesięcznie na twoje konto. Aby rozkręcić biznes możesz po każdym zakończonym kursie dawać rodzicom jakiś gift (wiadomość na priv, nie chcę robić autoreklamy). Co do spraw medycznych niestety nie pomogę, ale biznesy tego typu ogólnie kręcą się wyśmienicie. Pozdrawiam
|
|