|
Szkolka ogrodnicza |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam.mam na imie Kamil.chcialbym zalozyc szkolke ogrodnicza.z iglakami i roslinami na skalniaki.co o tym myslicie.jaki kapital ni jest potrzebny na poczatek.czy na rynku jest duza konkurencja?wchodze dopiero w ten temat ale uwazam to za dobry pomysl.prosze o wskazowki i opinie'pozdrawiam
hm... ja mam zamiar wylozyc narazie ok 1000 zl mam duzy plac zobaczymy za dwa lata jak sie to sprzeda. jezeli niezle to po 2 latach zainwestuje wiecej :) narazie chce sprobowac
do truskawki
a jakie odmiany krzewow zamierzasz zakupic?wiesz moze jakie najlepiej sie sprzedaja?
a czy ktos zna jakies stronki na ktorej mozna dowiedziec sie o uprawie iglakow?wymagania glebowe,zdjecia,itp.bede wdzieczny.
widze ze ten temat niejest zbyt oblegany.ale mam nadzieje ze znajdzie sie osoba ktora by mi poradzila cos na ten temat.zapraszam do rozmowy
Witaj. Przeczytaj ten temat, może się czegoś ciekawego dowiesz.
http://www.biznesforum.pl/topics17/bizn ... vt3486.htm Wg mnie iglaki to bardzo ciekawy interes, pozdrawiam
Do Arczino.
Cześć. Ja też jestem nowicjuszka jeżeli chodzi o zakładanie własnego biznesiku ale bardzo interesuje mnie temat iglaków i bylin.Sama posiadam spory ogród ale nigdy wcześniej nie myślałam o tym by zcząć uprawiać roślinki.Rozgladając się po rynku stwierdziłam ze jest na iglaki spory popyt....Czy się zgadzacie z moja opinia?
do iwonki.gdzie wedlug ciebie najlepiej sprzedawac drzewka?
a jak myslicie na jakie drzewka jest zainteresowanie?takie 2-3 letnie czy wieksze?
a gdzie można takie iglaki sprzedać szybko ?
Do Arczino:
Sądze że takie drzewka można sprzedawać wszędzie!jest na nie duży popyt.Ja i mój chłopak chcemy założyć haki biznesik i na początek zacząć od małego rynku,np na targu niedaleko miejsca naszego zamieszkania a potem rozszerzyć działalność np. na giełdzie. jeśli chodzi o wiek drzewek to sadze że takie 2-letnie,3-letnie,takie by miały minimum 30 cm wyskości.
Do Robert Długopolski
jak już wspomniałam najlepiej jest sprzedawać na giełdzie lub zostać dostawcą jakiegoś ogrodu ogrodniczego i tam szukać zbytu swoich dzewek:)
a co sadzicie o dbaniu o takie drzewka?czy potrzebuja one dużo uwagi i opieki?Czy są podatne na choroby?jakiej gleby potrzebuja?Gdzie taką ziemię można zdobyć?gdzie tanio kupić doniczki? i czy wogóle to dobry pomysł by chodować takie drzewka w doniczkach?
jesli chodzi o doniczki to mysle ze w hurtowni bedzie najtaniej.ja terz zastanawiam sie nad tym czy uorawiac je w doniczkach czy odrazu w gruncie.drozsze sa te z doniczek ale wiecej roboty z podlewaniem.
czytnełam troszke o tej uprawie iglaków w doniczkach i uważm że to chyba najlepsze rozwiązanie bo choć jest przy nich więcej pracy to ludzie chetniej kupuja roślinki w doniczkach bo jest największe prawdopodobieńs two że się przyjma niż takie z odsłonientymi krzeniami lub bulwą ziemi.
a co sadzicie o ogrodowych figurkach z drewna? ma to przyszłość?
|
|