Szukam inwestora do zakupu działającego hotelu przy Międzynarodowych Targach Katowickich. Osobiście oferuję wkład pracy, dużą znajomość branży hotelarskiej i specyfiki sprzedawanego hotelu.
Hotel jest budynkiem wolnostojącym bezpośrednio przy ulicy Bytkowskiej 1a w Katowicach. Działka hotelowa o powierzchni 4 tys. m². przylega do terenów Międzynarodowych Targów Katowickich oraz do Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. Budynek hotelowy liczy 11 pięter. W jego skład wchodzi: 293 miejsca noclegowe, 3 sale konferencyjne, sala restauracyjna z zapleczem, biura firm zewnętrznych. Wartość hotelu została oszacowana na 9,5 mln zł.
Od 12 lat prowadzę działalność gastronomiczną w obecnym hotelu UŚ. Przez ten okres doskonale poznałem charakter działania hotelu i związane z tym warunki jego funkcjonowania. Czas ten poświęciłem nie tylko na budowanie działalności restauracyjno-cateringowej, ale w dużej mierze skupiłem się na samym prowadzeniu hotelu. Dzięki zawartym znajomościom, zdobytemu doświadczeniu i wielokrotnemu łączeniu usług gastronomicznych z działalnością hotelową, zdobyłem ogromną wiedzę i możliwości niezbędne do prawidłowego i zyskownego funkcjonowania hotelu. 12 lat współpracy z kierownikiem hotelu, dyrekcją UŚ, kierownictwem MTK oraz ich pracownikami dało mi zarówno możliwość dogłębnego przeanalizowania specyfiki danego obiektu hotelowego, jak również pozwoliło nawiązać owocne współprace i bliskie znajomości z decydentami naszego terenu.
Liczne organizacje, grupy i stowarzyszenia (liczące po kilkaset osób), korzystające z moich usług gastronomicznych, skłoniłem do korzystania także z usług hotelowych, przysparzając mu tym samym znacznych korzyści finansowych. Mogę zapewnić, że pod moim kierownictwem, wielu dotychczasowych Klientów restauracji z chęcią skorzysta z oferowanych przez hotel usług.
Usytuowanie hotelu jest mocno specyficzne i ukierunkowane na konkretne działania. Prowadzenie 12 lat działalności na terenie hotelu i w ścisłej z nim korelacji i współzależności, dało mi ogromne doświadczenie i wiedzę nie tylko z zakresu działań hotelarskich, ale przede wszystkim z zakresu funkcjonowania tego konkretnego obiektu.
Jestem przekonany, że przy oferowanej przez mnie wiedzy, doświadczeniu i umiejętnościom mogę zapewnić duże i szybkie zyski związane z funkcjonowaniem hotelu.
W dotychczasowej formie prowadzonej działalności rstauracyjno-cateringowej dałem się poznać swoim Kontrahentom, jako osoba bardzo rzetelna, godna zaufania i bez reszty oddana wykonywanej pracy. Cieszę się opinią skrupulatnego właściciela i dobrego stratega organizującego pobyty i obsługę gastronomiczną kilkusetosobowym grupom. Z dużą łatwością i wysoką efektywnością kieruje kilkudziesięcioosobowym zespołem pracowników.
Jak nikt inny mogę od pierwszych dni przejęcia hotelu, zapewnić ciągłość jego działania i rentowność. Znam specyfikę lokalizacji, wymagania i oczekiwania gości hotelowych, politykę oraz zasady funkcjonowania MTK, oraz wiele innych niezbędnych informacji. Te znajomości pozwolą mi niezwłocznie pokonać wszelkie trudności związane z zapoczątkowaniem działalności hotelu pod nową egidą. Zapewni mi to zarówno zdobyta wiedza ale także pozytywna opinia licznych klientów hotelu, którzy mieli już możliwość współpracy ze mną na płaszczyźnie prowadzonej dotychczas działalności restauracyjnej. Wieloletnia współpraca z tak dużymi firmami jak Telekomunikacja Polska, Kredyt Bank, Uniwersytet Śląski, Bank PKO, Poczta Polska, Hodowcy Gołębi Pocztowych, obsługiwanie środowisk medycznych, prominentów politycznych i licznych grup naukowo-akademickich, pozwoli mi na natychmiastowe zagospodarowanie zasobów hotelowych.
Jestem doskonale zorientowany zarówno w układzie samego budynku hotelowego, jak również w topografii MTK i przyległych terenów WPKiW.
Jestem przekonany, w oparciu o tyloletnią obecność w biznesie hotelowo-gastronomicznym, że zapewnię zarówno zyski jak i sprawne działanie hotelu.
Mam także inne rozwiązania na prowadzenie rentownej a odmiennej działalności niż hotelowa, w proponowanym do sprzedaży obiekcie.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt.
Grzegorz Kawiorski, tel.: 0601-47-19-60, club99@club99.pl, http://www.club99.pl