|
Szukam kredytu lub inwestora(20 do 25 tys zł) |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Witam.Prowadze działalonośc gospodarcza od 1 lipca tego roku , nie wystawiłem jeszcze faktury , firma nic nie zarobiła,oplacam tylko składki(szukałem pracy dla takiej działalności).Na poł etatu pracowałem jako spedytor przes ostatnie 6 miesiecy były to umowy o dzieło.Teraz udało mi sie znaleśc poprzez moja prace kontakt w niemczech z firma spedycyjna ktora bedzie dawac zlecenia(firma sprawdzona nie zalega z płatnościami).Zakupiłem własnie samochód dostawczy oczywiscie nówka w leasingu przy wpłacie 15 tys zł rata miesieczna to 2100 brutto.Firma ta bedzie mi płacic 0,49 euro za kilometr z ładunkiem gwarantowany jest przebieg 12 tys km /miesiąc płatnych kilometrów(najczesciej auto robi 15 tys) i od 300 do 500 km nie płatnych.Jazda w tz. "kółkach" 2lub 3 tygodnie w trasie tydzien w domu.Faktury płatne od 30 do 90 dni zależy od zlecenia.Potrzebuje około 20 do 25 tysiecy na prowadzenie takiej działalności przez te 90 dni (opłaty za auto,ubezpieczenie przewożnika,paliwo,autostrady,i na tz.zycie)Czy jest jakiś bank lub instytucja finansowa która może mi dac taki kedyt ?Ewentualnie jakis prywatny inwestor ktory by wyłozył taka kase ewentualnie wszedłby ze mna do spółki ( np oprócz finansów moze wejsc z drugim autem mam kontakty wiec znależienie ładunków jak i dobrego kierowcy na auto(tylko do 3,5 tony)nie jest dla mnie problemem).Niestety jedynym zabezpieczeniemiem dla inwestora może byc weksel lub umowa prawna spisana u prawnika nie posiadam żadnej nieruchomości.Moge zrobic bisnesplan jezeli bedzie potrzebny bo nie jest to zbyt skomplikowane przy tego radzaju działalności.Sprawa pilna.
nie chce cię martwić
ale zobacz chociaz tu cena-z-transport-vt12161.html ty masz zamiar brać połowe lub nawet 1/3 tej stawki i czekać 90 dni na kasę poiwedz ale tak naprawde szczerze : wiedzisz sens ? twoja spedycja gdzie pracowałes tez tak płaciła ? poszukaj ogłoszen o cenie za km i zobaczysz ile biorą za samochód dostawczy wezmiesz mniej niz bierze taksówka osobowa dziwisz się ze sie niemcy zgodzili ? za te kase nawet ruski nie pojedzie a co bedzie jak nie zapłaca po 90 dniach znam ludzi którzy tak jedzili na kredyt i padli oczywiscie ty nie bierzesz tego pod uwagę bo ,,sprawdziłes firme " ale powiedz czy juz sama cena za pół darmo nie swiadczy o twojej naiwnosci ? tak samo moze być ze spradzeniem firmy nie piszę togo zeby ci odradzac bo i tak juz samochód kupiłes nie piszę dlatego ze ,,jestem konkurencją " a czasem taki argument pada z ust idiotów pisze dlatego ze masz to szanse wziac pod uwagę lub nie jak ci sie uda to i tak zajedzisz samochód nim sie zwróci jak sie nie uda po po 90 dniach sam przestaniesz jezdzić tylko tyle i az tyle
W temacie ktory podałeś sa stawki za tira i cieżarowke a to jest transport do 3,5 tony i tak ceny sie krztałtuja.Czekac 90 dni moge,jednak nie wszystkie zlecenia sa płatne po 90 dniach, 80% po 30 dniach zostanie zapłacone.Wziełem pod uwage najgorszy scenariusz czyli 90 dni.Firma sprawdzona jest działa na rynku od 15 lat w spedycji w ktorej pracowałem jak i w innych nigdy nie spozniła sie z płatnościa.Szmochód wziełem tez po przemysleniach i mam na niego dwa lata gwarancji bez limitu kilometrów.Crzestny jest autoryzowanym dilerem tej marki wiec naprawy jak juz cos sie stanie ida po kosztach.Z leasingu można zrezygnowac a kredyt ktory chce wziasc nie jest az tak duzy zeby go nie spłacic jak sie nie uda mam własne auto osobowe ktore moge sprzedac i kredyt zwrócic choc nie uwazam zeby sie bie udało.A to wilczenia jezeli sie uda bo tak naprawde niewiem czemu by miało nie wyjsc jak wszysko sprawdzone.Robimy przebieg minimalny gwarantowany czyli 12 tys:12000x0,49=5880eurox3,3(założyłem taki kurs euro)=19404 zł-7000(koszt paliwa)=12404zł - 2100 leasing=10304zł -1000(telefon i inne)=9304-1000(max za autostrady)od tego jeszcze podatek czyli to sie nie opłaca?No chyba ze sie myle i cos zle licze?
|
|