Witam.
Ten post pewnie zaskoczy kilku ludzi. Może nawet większość rozśmieszy..
W dzisiejszych czasach, gdy jakakolwiek uczciwość i obietnice słowne są już na wymarciu (a zwłaszcza w biznesie), ja poszukuję właśnie tego deficytowego towaru.
Mianowicie szukam osoby, mentora, który wspomoże mnie swoją wiedzą i doświadczeniem.
Jakiś czas temu wpadłem na pomysł na własną firmę (opisywałem to na forum). Żadne odkrycie, ani filozofia – firma handlowa.
Za to towar dość specyficzny.
Chciałbym rozpocząć tą walkę na wiosnę przyszłego roku.
Nie mam jednak doświadczenia w takich sprawach, ani większego rozeznania. Potrzebuje kogoś doświadczonego jeśli chodzi o rynki, a przede wszystkim uczciwego. Chciałbym przedstawić mu szczegółowo mój pomysł i zaciągnąć opinii o tym czy taki biznes mógłby być opłacalny. Nie chodzi mi o żadne porady na temat bankowości, zarządzania firmą i inne księgowe sprawy. To mogę załatwić na upartego u fachowców, odpłatnie.
Chodzi mi o spojrzenie na problem doświadczonym, biznesowym okiem i ocenę ryzyka, kosztów i perspektyw takiego interesu, bez obaw, że pomysł zostanie zagarnięty.
Na pewno na forum jest kilku doświadczonych biznesmenów, cieszących się zaufaniem forumowiczów, którzy mogą mnie wspomóc radą.
Pozdrawiam.
(" - ..jak taki zaczyna od próśb o uczciwość, to gdzie skończy?
- na Powązkach")