Witam
Jak w temacie. Będe zajmować się kładzeniem kamienia, marmuru, granitu, ceramiki itd. Jak macie jakiś pomysł to wpisujcie :)
|
Szukam nazwy dla firmy. wpisujcie :) |
Szukam nazwy dla firmy. wpisujcie :)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam
Jak w temacie. Będe zajmować się kładzeniem kamienia, marmuru, granitu, ceramiki itd. Jak macie jakiś pomysł to wpisujcie :)
Prosta, dzwieczna, łatwozapamietywalna...
Moga byc inicjaly, pierwsze litery imion: twojego i zony. etc. Np. Adam Kowalki = A&K, AK Construction,
A ja bym proponował nazwę uniwersalną nie związaną z obecną działalnością by w razie zmiany kiedyś branży nie wyszły głupie sprzeczności. Można coś w łacinie pokopać.
pierwsze co wpadło mi do głowy:
MARMI KAMYK & Kamyk GRANITOWO.COM (albo pl - od razu klient zapamięta i nazwę i kontakt, nie będzie musiał googlać i nie trzeba pozycjonować) CERAMA.pl (aha, nie sprawdzałem czy to są wolne adresy ale zawsze można zmienić końcówkę) GŁADKO (niech myślą, że to od nazwiska, a może?) RÓWNIA a może jakiś mix, np. RÓWNIA & GŁADKO (niech się domyślają skąd ta nazwa) albo CERAMA & MARMI itd. może przydługawa MAR-GRA-CER albo CER-GRA-MAR? ode mnie wystarczy bo to monotematyczne..
Chyba jednak każdy musi sam wymyślić nazwę dla swojej firmy. Nazwa to coś bardzo osobistego. Musi ona się bez cienia wątpliwości podobać właścicielowi i identyfikować z nią w 200 %. Dlatego uważam, że jeśli nie zleci sklecenie jej jakimś PR owskiej firmie za gruba kasę to powinien sam wymyślić. Nasze wskazówki mogą mu pomóc ale nazwy nie wymyślimy.
Nazwa nie powinna sie ograniczać do jednej działalności. Powodem jest możliwość poszerzenia oferty w przyszłości.
Odnośnie grubej kasy, to zależy za jaką uznamy grubą, i czy stać nas na oszczędność która może mieć negatywne skutki w przyszłości. Nazwę jesteśmy w stanie opracować i wskazówki też sie przydadzą, oczywiście. Potrzeba jednak wyobraźni i kreatywnego myślenia :)
Moja propozycja StoneMar albo MarStone
Witam. Jest wiele firm z branży budowlano-remontowej i bardzo często ich nazwy są typu: Firma Remontowo-Budowlana Kowalski Jan, co nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem - dla własnej działalności gospodarczej taką konstrukcję z nazwiskiem nakazują przepisy. Nazwisko jest jedynym wyróżnikiem i jeżeli dobrze wykonuje taka firma zlecone prace, to powszechnie jest znana jako Firma lub Zakład Kowalskiego, ale to po latach praktykowania. Ja proponowałbym konstrukcję nazwy dla nowej firmy typu: Kam-Bud Kowalski Jan. Wskazuje ona na podstawową specjalizację, a jest jednocześnie rozwojowa dla innych profesji oprócz kamienia i marmuru. Nazwa także powinna być w miarę krótka i łatwa do zapamiętania. / inne rozwiązania: Rem-Kam, Mar-Bud, REKAM i wiele innych. Jak firma już powstanie, to zapraszam do bezpłatnej promocji / standardowy wpis / w mojej bazie firm PIK: http://www.remonty-naprawy.pl Serwis PIK
"Barney Flinstone" ;)
LuxMarmur albo...... Fred Flinstone jak wyzej kolega polecił :P
marmex, granitex, ceramex i inne exy sa popularne teraz
Miałem kiedyś podobny problem- wiesz co zronbiłem ? Zaprosiłem najlepszych przyjaciół , kupiłem browar i każdy z nich wypisał na kartce po 10 propozycji. POtem każdy odczytal, wybraliśmy najlepsze i w ten sposób powstała nazwa firmy- przyjemne z pożytecznym.Polecam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukam nazwy dla firmy. wpisujcie :)": - Szukam nazwy dla mojej galerii. Wpisujcie propozycje! - Szukam nazwy dla mojej firmy !!! - Propozycje nazwy firmy :) - Zmiana nazwy firmy - Zmiana nazwy firmy
• Strona 1 z 1
|
|