|
Szukam pomysłu na biznes - Chiny |
Szukam pomysłu na biznes - Chiny
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam, posiadam bdb kontakty w Chinach, poszukuje pomysłu na biznes lub stałych odbiorców jakiegokolwiek towaru z Chin, brak mi aktualnie pomysłu co mozna by sprowadzić. Proszę o pomoc cb_centrum2008@wp.pl posiadam również lokal patrz moje inne info
Rozejrzyj sie tam dobrze moze jakies zabawki/sprzet elek/agd/rtv/ itp dowiedz sie jakie ceny tam maja itp
rozgladalem sie i ceny na elektronike, zabawki i czesci samochodowe są rewelacyjne a takze na ubrania dzieciec mlodziezowe, tylko problem w co wejsc zeby byl w miare zbyt i nie wtopic a zarobic.
Miec wlasny lokal najlepiej jakis wiekszy//badz wynajmowac lokal podzielic na 3 czesci zabawki+ubranka dla dzieci+wózki / AG RTV / elektronika
mam lokal 30m2 i planuje pociagnoc jeszcze jedna kondygnacje i cos wymyslec z tym ze to jest w małym miescie ok 15tys mieszkancow i sklepy z zabawkami, ubrankami i elektronika juz są takze za duza jest konkuencja i ryzyko, no chyba ze rzeczywiscie mialbym niskie ceny ale to nie wiem...
A cis ty nawet nie otwieraj :) Sprzedaj to i pomysl o tym samym w wiekszym miescie wynajac lokal czy cos.A do tego lokalu co masz proponuje koncesje na piwko itp maly bar wygodke stoliki i 3 maszyny do grania minimum 2 hotspota z smaych maszyn bedziesz mial kilka tys miesiecznie jezeli w poblizu nie ma zadnych
w poblizu tzn ok 50-80m jest knajpka z automatami i nawet ruch jest i na piwko i na maszynki a mało tego z drugiej strony bedzie od nowego roku otwarta nowa knajpka w odleglosci ok 150m i znow lipa :(, jeden lokal juz mam wynajety w wiekszym miescie bo w kielcach sprzedaje elektronike cb itp od czerwca i kulawo to idzie :( a z odzieza dziecieca jest obok sklep i zabawkami i im sie to kreci ze ho ho :(
M120 - masz jakieś cenniki, prospekty tego co jesteś w stanie sprowadzić. Interesujący temat to motoryzacja i elektronika, ale w przypadku elektroniki już jest "lipa" bo skąd wziąść serwisy gwarancyjne ??
może jak masz dojście pomyslimy o tel. komórkowych lub laptopy???
+48695923451
Witaj M120.
15 tysięcy mieszkańców. Będzie ciężko. Na żarciu się zarabia, ale bar by musiał mieć coś wyjątkowego i konkurencyjnego cenowo. Przynajmniej na początek. Przyjmując, że z 15 tysięcy osób z domu nie wychodzi lub jest nie w stanie i finansowym 3 tysiące, czyli 1/5. Kolejne 3 tysiące nie będą miały potrzeby. Zostaje 9 tysięcy. Przyjmijmy jeszcze, że połowę z 9 tysięcy stanowią dzieci. Zostaje około 5 tysięcy dorosłych. Z tego połowa posiada wolne pieniądze. Tak więc zostaje 2,5 tysiąca teoretycznych klientów. Przyjmijmy, że rzeczywistych klientów z tego będzie 500 na miesiąc i że każdy z nich kupi hamburgera za 5 zł, na czym będziesz miał zysku brutto 3,5 zł x 500 = 1 750 zł. Dojdzie zus i inne. No nie wiem jak oferta będzie dobra będziesz miał 2 500 zł do opodatkowania. Niektórzy powiedzieliby - da się przeżyć. Zrób tak, by tam się coś działo i ktoś pod Twoją kontrolą coś robił, ale o dobrym interesie tam nie masz co mażyć. Musi być duże miasto lub odbiorcy hurtowi w dużych miastach. Temat? Elektronika, to zawsze będzie dobry temat, ale nie tylko. Jeśli chodzi o elektronikę, to mogę podpowiedzieć co, ale nie na forum, bo pewne rzeczy będą zbyt wiadome. Z zawodu jestem elektronikiem i komputerowcem, ale nie jest to jedyna dziedzina, objęta moją wiedzą. Pozdrawiam, 790 519 453 lub jan-p(małpa)g.pl, Zenek.
Co za bełkot. Pytasz w co wejść w Chinach bo masz kontakty, a tu z knajpką z piwkiem odzew. Ludzie, którzy na początku boomu ściągali skutery z Chin zarobili kokosy.
RTW i AGD cła zaporowe. Zabawki nie posiadają atestów UE i ewentualne odszkodowania Cię zniszczą. Części motoryzacyjne - polskie hurtownie w pełni zaopatrzone. Poszukaj czego u nas nie ma, a handluje się tym na ebuy'u. A może w drugą stronę? Ceny czosnku wzrosły w Chinach 15 krotnie bo wierzą, że grypa AH1N1 nie atakuje "skrytych czosnkożerców".
Ceny czosnku wzrosły od początku 40-krotnie. U nas też wzrosną.
Pozdrawiam.
Ja bardzo chętnie kupię tanio pendrive 1/2/4/8/16 gb z gwarancją od Ciebie . Daj dobrą cenę za 100-1000 sztuk na każdy z rozmiarów a możliwe że się dogadamy. Ja próbowałem już kilka razy sam , ale kontakty tylko z alibaby :/ Więc wtopiłem już nie raz.
posiadam hurtownie tkanin i dzianin. moze tkaniny?informacje na mail anitasp5@wp.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukam pomysłu na biznes - Chiny": - Szukam Wspólnika na Biznes (Chiny / Polska) - Szukam pomysłu na biznes :) - Szukam pomysłu na biznes - Szukam pomysłu na biznes do 150 000 PLN. - szukam opłacalnego pomysłu na biznes na wsi
• Strona 1 z 1
|
|