|
Szukam pomysłu na zarobienie grosza ;) |
Szukam pomysłu na zarobienie grosza ;)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mam 19 lat. Mieszkam w Tczewie. Mam 6 tys zł. Nie mam pojecia co zrobic z tą gotówka. Wiem ze to malo.. Tak czy tak chcialbym otworzyc dzialanosc gopodarcza. Myslalem o myjni samochodowej, ale na to musialbym wziasc kredyt. Watpie jednak ze jakikolwiek bank mi go udzieli. Macie jakies pomysly jaka dzialalnosc gospodarcza mozna otworzyc z tak maly kapitalem w wieku 19 lat? Dodam jeszcze ze Tczew ma 65 tys mieszkancow, znajduje sie przy krajowej drodze nr 1 i jest usytuowany 27 km od 3miasta :) Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Witam,
moze zainwestuj w studia? Pozdrawiam Jerry
za 6 000 mzoesz spokojnie wyjechac za granice, zeby dorobic troche :)
Przyznam szczerze ze nie o takie rady mi chodzilo.. Studia finansuja mi rodzice a do angli jade tak czy tak. Te 6 tys to dodatkowa kasa i chce ja zainwestowac tylko nie wiem w co !! Napewno chce otworzyc wlasna dzialalnosc gospodarcza tylko jeszcze nie wiem z czym zwiazana i czy dostane kredyt..
To może jakiś handel w internecie (np. na allegro)? Wbrew pozorom da się jeszcze na tym zarobić (mimo dużej liczby sprzedających). Pozdrawiam i życzę powodzenia!
A co byście powiedzieli na taki biznes? Kompleksowe sprzątanie domów, mieszkań i biur. Mam samochod Peugeot Partner. Zakupilbym niezbedny sprzet oraz zatrudnil 2 panie ( jedną z prawem jazdy) i zajmowalyby sie sprzataniem.. Co wy na to? Ile miesiecznie musialbym placic takim paniom, ile jestem w stanie na tym zarobic i jak to wyglada z ZUS-em i podatkami za te panie? Pozdrawiam!
Czesc, to ja dorzuce cos od siebie. Mi sie wydaje, ze najlepiej zainwestowac te pieniadze nie w DG a w fundusz inwestycyjny badz gielde. Lepiej przylozyc sie do studiowania, pomnozyc kapital, przez okres studiow poszukiwac pomyslu na biznes, czytac choc by to forum i potem zalozyc firme raz a porzadnie kozystajac z dotacji czy to z PUP czy z UE:) Moge sie tylko domyslac ale moim zdaniem prowadzenie firmy jest czasochlonne i mysle, ze nie kazdy pogodzi to ze studiowaniem chyba, ze studiowanie ze strategia aby do przodu:)
pozdrawiam Kamil
Kamil W. tylko chodzi o to, aby studiować dziennie (nawet metoda aby dalej) ale rowniez miec sie z czego u3mywac na tych studiach. Chce miec jakis dochod w czasie studiow, a nie usmiecha mi sie wziasc kredyt studencki i skonczyc studia z kredytem. Z czegos bede musial zyc na studiach i musze cos wymyslec ;) DG wcale nie musi zajmowac DUZO czasu.. Napewno iles tego czasu zajmie ale mysle ze da sie to pogodzic ze studiami. Najchetniej postawilbym myjnie jakas tylko ze na to potrzebuje kapital a kredytu raczej nie dostane a samego dofinansowania tez nie starczy.. Moze rzeczywiscie gielda.. Tylko dla mnie to czarna magia.. Wolalbym jednak prowadzic wlasna DG tylko nie wiem co wybrac.. :( Powiedzmy ze mam te 20- 25 tys zł. Co byscie otworzyli w 65 tys miescie? Z gory dzieki i pozdrawiam!
No to nie utrzymasz sie z tych 20-25 tysiecy? Rozumiem, ze nie mieszkasz z rodzicami, bo ja problemu z mieszkaniem nie mam:)? Sa stypendia socjalne no ale tu wiadomo, ze trzeba sie lapac w pewne kryteria no i naukowe, ktore potrafia byc bardzo rozsadne. Ja osobiscie polecal bym nie gielde a jednak fundusze, ktore nie wymagaja takiej wiedzy jak gielda choc tez dobrze wiedziec co i jak.
Chodziloby mi bardziej aby pomnozyc te pieniadze. Bo wydam je i nadal bede z niczym, a z czego pozniej sie u3mam?
Majac 25.000 zl w Tczewie moglbys juz cos zdzialac ale potrzebowalbys wspolnika z takim samym kapitalem.Sam chcialem zainwestowac w jakis lokalik i jak sobie policzylem to w 50k bym sie w Tczewie zmiescil przy cieciach budzetowych nieznacznych.Ogolnie skoro nie myslisz nad powazniejsza opcja zyskow <napisales ze i tak do UK wylecisz> to nie ma sensu zebys wogole ruszal te pieniadze.Swoja droga jak wrocisz z Anglii i bedziesz mial powazniejsze plany i checi do pracy to mozesz sie od mnie zglosic bo mam w planach inwestycje w Tczewie i/lub okolicach
Waldus mozesz cos powiedziec blizej o tej inwestycji?
Niestety ale nie z uwagi na to ze poszukuje kogos zdecydowanego,kogos kto sie tym powazniej zajmie w przypadku jesli odniesie to sukces a Ty po swojej wypowiedzi raczej sam nie wiem jeszcze czego chcesz tak naprawde
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukam pomysłu na zarobienie grosza ;)": - Mam 18 lat szukam pomysłu na zarobienie kasy - Szukam pomysłu na zarobienie kilku groszy - Szukam sposobu na zarobienie - Emerytowany Sztygar (jak tu dorobić grosza) - Zarobienie w wieku 16 lat?
• Strona 1 z 1
|
|