Witam przeglądając neta trafiłem na tą stronę. Mam pytanie i proszę o bardziej poważniejsze odpowiedzi. Otóż mam około 100 tyś. zł. na inwestycję, 5 minut jazdy od Wrocławia przy trasie na Oborniki Śląskie tuż przy trasie E261 na Poznań, posiadam działkę rolną 5ha oraz 20ar. działkę ogrodzoną tuż przy ulicy, z zabudowaniami (stara chlewnia) bez boksów o powierzchni 120m2 oraz mniejszy budynek. Chciałbym rozpocząć jakąś działalność tylko nie mam pomysłu co, oczywiście na chwile obecną żadnej ziemi nie chcę sprzedać. Interesuje mnie tylko rozpoczęcie jakiejś działalności. Oczywiście nie nastawiam sie na gigantyczny zarobek, ale chciałbym coś z tego wyciągnąć. Ponadto mam dużo znajomych w Niemczech, ale nie w sferze biznesu. Być może coś w oparciu o te kontakty? Mam znajomego który jest w zarządzie jednej z sieci marketów w Polsce, na początku roku zaproponował mi abym się zastanowił nad odbiorem odpadów w postaci europalet, palet zwykłych i niewymiarowych, odpadów drewnianych, oraz odpadów w postaci folii oraz makulatury itp.
Czy może zastanowić się nad tym? Bardzo proszę o pomoc w pomyśle na własny biznes.