|
Szukam pomysłu żeby dorobić i założyć własną mała firmę |
Szukam pomysłu żeby dorobić i założyć własną mała firmę
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Jestem nowym członkiem tego forum.J esten nauczycielem w.f. i szukam pomysłu żeby dorobić do pensji. Mieszkam w 25 tyś. mieście w którym praktycznie chyba wszystko jest. Myślałem żeby zacząć na allegro sprzedawać jakiś towar. proszę o rady z waszej strony. Mile widzane różne propozycje. Mam duze mozliwości tzn. auto dostawcze + plac i miejsca magazynowe 500 m od głównej trasy Poznań - Wrocław. Myślę o pracy w szkole chociaz na pół etatu na początek i prowadzic mały interes.
moze nawiaz wspołprace z jakims producentem. hale możesz również wynając, zawsze całkiem niezłe pieniące co miesiąc są , pozdrawiam i powodzenia
Witam i dzieki za jakis głos. Jeśli chodzi o hale to niezupełnie poniewaz większośc zajmuje mój ojciec z własną firmą.Chodziło mi bardziej o miejsce dla mnie zebymmógł cos drobnego produkowac lub magazynowac itp. Nie bardzo wiem jak zagadac z hurtowniami czy producentem jesli chodzi o towar. Oczywiscie nie dysponuje wielka gotówką ale na cos by starczylo. Pozdrawiam
Hmm... to startuj na Allegro.Nie bedzie Ci to rzutowało na prace, zakupy w hurtowniach mozesz robic np na ojca jak ma firme i sprzedawac.Na poczatek mozesz kupowac towar pochodzacy z Chin, jakies drobiazgi typu portfele itd, pisałem juz kiedys o tym.Albo jeszcze lepszy temat, jesli masz jakas zaufana osobe to wynajmij w jakims markecie ze 3mkw powierzchni, zakup półki przeszklone uzywane(koszt max 500zł)i postaw jakas znajoma niech sprzedaje upominki, perfumy tanie itd, wiem ze mozna miec z tego pare groszy sam miałem zamiar cos takiego zrobic ale niestety nie mogłem otworzyc DG(taka mam niestety prace).Inwestycja ok 3-4 tys, zwrot max po 2 mc, wiem bo moja dziewczyna pracowała dla takiego goscia.A przed Swietam to kaska płynie jak szalona, dziennie miał po 2 tys obrotu(a handlował naprawde badziewnym towarem bez polotu),płacił 5zł za godz na "wirtualna"umowe na zlecenie, wiec wychodziło 45-50 dniówka za pracownika, a zysku miał ok 1000dziennie i tak przez 2 tyg przed Swietami, były tez cienkie miesiace, bo po opłatach mu zostawało ok 300-400zł, ale zawsze to cos jak sie chce dorobic, a mówie Swieta, Walentynki,Wielkanoc-kasa, która rekompensuje słabsze miesiace.Wiec chyba warto.Ja niedługo startuje z DG(na siostre) i zamierzam przed Bozym Narodzeniem jako dodatkowa sprzedaz własnie wynajac to stanowisko.W tym roku koles tylko na miesiac wynajał przed samymi swietami, wiec za rok ja postaram sie byc pierwszy i zaczne juz od pazdziernika;)
Zeby tylko nie złapali Cie z tymi rzeczami DG bo jak wiadomo teraz ostro wzięli się za podróbki. Mam trochę o tym pojęcia bo tez się w to bawię i pieniądze są z tego naprawdę duże, ale tez trzeba mieć dobrego dostawce i w miarę dobrej jakości produkty bo jak wiadomo większość takich produktów z Chin nie jest zbyt dobrej jakości.
Nie rozumiem Twojego myślenia.Towar jest w pełni legalny i pochodziłby z hurtowni wiec kto miałby mnie, czy kolegę łapać?Nawet w razie kontroli to pokazujesz fvat i niech spadaja na drzewo.A co do perfum, to opłacało sie niektórym zatrudnic dziewczyne płacąc jej 50zł/dzień i sprzedawać perfumy po 5zł(zapachy łade, trwałość taka sobie, ale ogólnie za tą cene dobry towar) i tez legalnie bo perfumy z hurtowni.Miasto 30tys, a perfumki schodziły jak swieze bułki,bo na takie to i uczennica z gimnazjum mogła sobie pozwolic i mniej zamozni ludzie.Niektórzy brali np 50szt i stawali 2razy w tyg na bazarku i sprzedawali po 10zł i tez im szły, wiec jak widzicie na towarze za 3złkazdy zarobił i był zadowolony.
a moze cos zwiazanego ze swoim wykształceniem ? Aerobik? Siłownia Fitnes?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukam pomysłu żeby dorobić i założyć własną mała firmę": - Jak założyć własną firmę - Jak założyć własną firmę ryczałt czy vat ? - Planujesz założyć własną firmę?! - DZiałki rekreacyjne Czy można założyć tam małą firme?? - Chciałbym założyć małą firmę- jaka branża?
• Strona 1 z 1
|
|