Witam
Jestem kobietą mam 37lat, mieszkam w Częstochowie , z zawodu jestem nauczycielem języka polskiego, poszukuję obecnie pracy w różnych dziedzinach, jestem otwarta na różnego rodzaju wyzwania.
Pozdrawiam
|
Szukam Pracy, kobieta 37 lat |
Szukam Pracy, kobieta 37 lat
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Praca
‹ Oferty Pracy
Autor
Wiadomość
Witam
Jestem kobietą mam 37lat, mieszkam w Częstochowie , z zawodu jestem nauczycielem języka polskiego, poszukuję obecnie pracy w różnych dziedzinach, jestem otwarta na różnego rodzaju wyzwania. Pozdrawiam
korepetycje?
Pracujesz jako nauczycielka, czy jesteś bezrobotna?
Jeżeli 1 opcja to szykuj się, już niedługo twój czas wolny skończy się. Skończy się siedzenie po kilka godzin w szkole zamiast jak NORMALNI pracownicy po 8 h i więcej. Jeżeli 2 opcja to szukaj innego zawodu. Idzie niż demograficzny, szkół będzie ubywać, nauczycieli też.
Nauczyciel j. Polskiego akurat nie ma za bardzo wolnego czasu. sprawdzanie zeszytow kartkówek itp.
Co innego innych przedmiotów.
Szkoły zawsze były państwem w państwie. Nauczyciele zawsze mieli o sobie wygórowane mniemanie, postrzegali się za lepszych od innych. Najpierw przez lata uczyli się głupot, którymi napełniano im umysły a następnie oni wciskali ciemnotę innym. Nie posiadają świadomości, że są zwykłymi frajerami wykorzystanymi przez system. Szkoły to też firmy, które mają swoich pracowników-nauczycieli i na swój specyficzny sposób zarabiają. Większość ludzi w ogóle nie posiada inteligencji finansowej, bo nikt ich tego nie nauczył. Trzeba było uczyć się 'życia', mam na myśli tego skąd naprawdę biorą się pieniądze i jak się je zarabia a nie siedzieć na państwowym garnuszku. System o nikogo nie dba i to powinna być pierwsza lekcja z każdego przedmiotu. Nie zadba więc także o Was. Zamiast czytać "Janka muzykanta" albo cisnąć ludzi z matematyki trzeba było uczyć się używać mózgu-tego w szkołach niestety nie uczą. Zrozumieć różnicę pomiędzy aktywami i pasywami może każdy kto nauczył się używać mózgu ale nikt inny. Teraz dla niektórych jest już za późno, świat poszedł dalej oni zostali ominięci. Chętnie zatrudnię nauczycieli w swojej firmie jeżeli sprostają moim wymaganiom w co wątpię. Każdy nauczyciel, który to przeczyta powinien się zastanowić nad podejściem i sensem wiedzy przekazywanej społeczeństwu. Z egoistycznego punktu widzenia to może i dobrze, że szkoły kształcą takich frajerów, bo w przeciwnym wypadku kto by pracował dla przedsiębiorców używających mózgu? Nie mam zamiaru nikogo obrazić a jedynie ukierunkować myślenie. System szkolnictwa też kiedyś upadnie bo wreszcie ludzie sobie uświadomią, że aby zacząć robić dobry interes to należy zacząć od oszczędności czasu i pieniędzy na zbędną edukację a to już jest dobra inwestycja na początek. Cóż, mam też pomysł na wykorzystanie popytu na pracę. Należy stworzyć portal aukcyjny na którym oferowanym towarem będzie praca a chętni będą licytować za jaką cenę wykonywać będą oferowaną pracę, wygrywa oczywiście ten kto da mniej. Za ile Pani jest skłonna pracować ? Przy takim bezrobociu będzie można zatrudniać za "miskę ryżu" to jest wyzwanie a pisze Pani, że jest otwarta na wyzwania. Tak właśnie działa rynek, ale tego w szkołach nie uczą. To jest właśnie kapitalizm, czy tego też nie Wiecie? Jeżeli sytuacja na rynku pracy się odwróci wtedy będzie się handlowało pracownikami itd. Wciskacie ludziom ciemnotę tak jak i kościół z którym szkolnictwo "żyje" w komitywie a kościół jest tu celowo poruszonym przykładem największego kapitalisty na świecie, Za pieniądze ludzi gromadzą majątki i nieruchomości, są ich właścicielami wystarczy "zajrzeć" do ksiąg wieczystych. Wierni to tylko ich "klienci". Jest Pani wykształcona, proszę użyć zdobytej wiedzy do znalezienia pracy. Pozdrawiam.
Po części masz rację ale akurat nauczyciele muszą uczyć dokładnie to co jest w programie zostali tak wyszkoleni i za to dostają pensje. Są zwykłymi wyrobnikami. Zmienić mogą to błędne koło jedynie pracownicy ministerstwa edukacji oraz władze uczelni. Program nauczania w Polsce jest tak skonstruowany że po 13 latach edukacji (szkoła podstawowa+gimnazjum+liceum) nie potrafisz robić kompletnie nic.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukam Pracy, kobieta 37 lat": - Kobieta + samochód = - Mam 10 tys. jestem kobietą - niegadająca kobieta - Kobieta sklep motoryzacyjny - kobieta w ciazy a dofinansowanie z UP
• Strona 1 z 1
|
|