|
Szukam taniego pozycjonowania oraz taniej reklamy |
Szukam taniego pozycjonowania oraz taniej reklamy
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Witam. Szukam taniego pozycjonowania strony. Oprócz tego chciałbym ją jakoś rozreklamować. Proszę o jakieś porady.
Skoro to ma być tanie, to pewnie będzie niskiej jakosci. A jelsi masz cos kupic niskiej jakosci, to sprobuj poczytac samemu o pozycjonowaniu, to może sprobowalbys sam lub sila swoich pracownikow? Wydaje mi sie, ze warto...
PS. ciecie kosztow w dobie kryzysu hehe:)
Pozycjonowanie nie jest tanie , a koszty możesz obniżyć dzięki zorganizowaniu kampanii PPC (linki sponsorowane) w Google Adwords. Koszt kampanii będzie zależny od Twoich preferencji - sam zdecydujesz o budżecie czy będzie to 100,200 , 500 czy 1000 i więcej w skali miesiąca. Mogę Ci pomóc rozeznać się w branży, zrobimy razem mała analizę rynku i oszacujemy koszty kampanii. Dodatkowo na początek dostaniesz ode mnie 100 PLN dodatkowego zasilenia do kampanii . Dlaczego daję 100 PLN? Dlatego, żeby Cię przekonać jaki jest potencjał reklamowy w SEM ( Search Engine Marketing ) w marketingu wyszukiwarkowym? Jeżeli jesteś zainteresowany, skontaktuj się ze mną przez stronę firmową.
Jestem już użytkownikiem AdWords. Jestem zainteresowany czymś innym. Sam próbuje dodawać stronę do różnych katalogów itp ale szukam czegoś więcej.
To może po prostu zacznij stronę linkować na różnych forach o tematyce zgodnej z jej zawartością. Może Ci się wydawać, że to mało skuteczne, ale z doświadczenia wiem ( tak promowałam bloga), że to bardzo pomaga. Zakręć się wśród serwisów swojej branży - blogów, for czy innych nawet społecznościówek i tam wypowiadaj się aktywnie linkując do strony. A przy okazji umieszczanych linków będziesz sobie również pozycjonował stronę :)
------------------------------ Pozdrawiam, Paulina Niżankowska ADSEO
tanie to na allegro sa po 9,99zl ; ) aa i tanie strony pewnie tez robia i pewnie tez za 9,99zl ; ). Jesli bedziesz powaznie myslal o reklamie wlasnego serwisu to zapraszam : )
Najtaniej jest pisać nazwę strony na chusteczkach higienicznych i puszczać z wiatrem. Nie wiem, czy to coś da, ale jest tanie.
Możesz również pisać artykuły tematyczne do przedruku ze stopką. Korzyści masz z tego dwie:
- jeśli komuś się spodoba Twój artykuł to umieści go na swojej stronie i tu dostajesz plus do pozycjonowania (link w Twojej stopce) - jw. z tym, że plusem jest fakt, że jeśli ktoś przeczyta Twój przedrukowany artykuł w innym serwisie i mu się spodoba, to jest spore prawdopodobieństwo, że wejdzie na Twoją stronę przez link w stopce Wymaga to trochę czasu (pisanie artykułów), ale taka forma promocji jest zupełnie darmowa. Serwis z artykułami do przedruku to np. artelis . pl Pozdrawiam
a co chcesz reklamować?
Pozycjonowanie to jedna z najtańszych i najskuteczniejszych form promocji w internecie.
Reklama AdWords jest prawie zawsze droższa, ale jej plusami jest możliwość pozyskania ruchu "od zaraz", dobór bardzo prostych targetowanych fraz kluczowych zawężając emisje reklamy do danej lokalizacji.
Pozycjonowanie zależy od słowa kluczowego np. jeśli chcesz się pozycjonować pod frazą "pineska" to zapłacisz grosze bo obecnie jest 34,400 wyników.
Jeśli wybierzesz frazę np. "sex" to stracisz majątek i tak nie będziesz na pierwszej stronie :) Pozdrawiam
Po co ludzi wprowadzacie w błąd? Koszt pozycjonowania nie jest uzależniony od liczby zwracanych wyników tylko od konkurencji, która się pozycjonuje na daną frazę.
Tak więc dużo trudniej wypozycjonować "bielizna" niż "a" pomimo, że pod "a" google zwraca więcej wyników.
Zgadzam się z przedmówcą, ewidentnie koszt promocji i to nie tylko w internecie uzależniony jest od konkurencji, w promocji internetowej natomiast jest to o wiele bardziej wyraźne, prosta matematyka.
Uważam, że jeżeli już decydujemy się na pozycjonowanie (co jest oczywiście trafnym kierunkiem działania w dobie internetu), powinniśmy rozważać 2 formy - precel pages oraz linkowanie z systemów. Te dwie metody dominują w tej dziedzinie, ponieważ są zwyczajnie skuteczne. Pierwsza forma to pisanie artykułów tematycznych zawierający link do przedmiotu promocji na stronach tematycznie zbieżnych, która daje nam po pierwsze odnajdywalność przez "żywych użytkowników" co staje się źródłem trafiku, oraz daje nam odnajdywalność przez roboty wyszukiwarek dzięki czemu uzyskujemy efekt pozycjonowania a ponieważ zbieżność tematyczna stron linkujących jest bardzo ceniona przez owe roboty jest to cenny link. Precel Pages najlepiej szukać w google. Druga forma to skorzystanie z systemów wymiany linków, tu wymagane jest już większe rozeznanie w temacie, oczytanie i pewne wyczucie ponieważ konieczne jest zapoznanie się z pojęciem linków stałych oraz linkó rotacyjnych (poznać wady i zalety) a następnie już w konkretnym systemie - zdefiniowanie kilku parametrów kampanii takich jak dobranie fraz które promujemy, ilości przyrostów dziennych linków, kategorii tematycznych w których promujemy itp, trzeba też rozeznać się w samych systemach, który z nich daje dobre efekty ponieważ wiele z nich mocno podupadło na skuteczności często na skutek zachłanności ich właścicieli lub też braku koncepcji rozwojowych, jednak można coś wybrać no i kiedyś trzeba zacząć. Osobiście polecam statlink.pl oraz www.e-weblink.com, pierwszy jest młodym systemem ale bardzo rewolucyjnym i rewelacyjnym skutecznościoą przerasta kilkukrotnie swoich konkurentów w linkach stałych, drugi to skuteczny weteran linków rotacyjnych, ale jest ich więcej i można o nich poczytać na forum optymalizacyjnym www.forum.optymalizacja.com
Witam,
koszty zarówno linków sponsorowanych jak i pozycjonowania zależne są od branży, a raczej konkurencji, która ogólnie mówiąc pozycjonuje się w wynikach. Nie ma określonych stawek za każdą z tych usług więc nie można powiedzieć, że pozycjonowanie będzie zawsze tańsze od linków sponsorowanych. W tym przypadku nie polecałam tych form promocji gdyż nie było żadnych informacji o stronie, branży, grupie docelowej. ------------------------------ Pozdrawiam, Paulina Niżankowska ADSEO.PL, ADNEWS.PL
porozsylaj oferty do firm i wybierz ta ktora da Ci NAJLEPSZE warunki i EFEKTY a NIE NAJTAŃSZE... bo za te najtansze przyjdzie Ci drogo zaplacic.
Sprawdź również podobne tematy:
- Szukam taniego pozycjonowania.
- Radio na temat pozycjonowania i reklamy internetowej. - Szukasz bardzo taniej reklamy? - Jesli szukasz taniej i dobrej reklamy ! - Jesli szukasz bardzo taniej reklamy dla firmy!!! - Szukam taniego dostawcy - Szukam taniego obuwia - Szukam taniego obuwia - Szukam Taniego dostawcy Lego Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|