|
Szukam zainteresowanych do otwarcia własnego saloniku |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
niewielki wkład około 30 tys zł duze zyski.napisz
a może Ty napiszesz cos więcej
skoro 30tys zl to dla ciebie niewiele jestem ciekawy jaki to jest "duzy zysk"
Czy to jakaś franczyzna?jakaś sieć saloników?w jakim regionie ppolski działacie?i na co aż 30 tyś.Mam mały lokal w ruchliwym miejscu i salonik prasowy też między innymi wchodziłby w grę.
salonik prasowy nie franczyza tylko na własny rachunek wkład najwazniejsze profesjonalne meble około 5 tys regał papierowowy towarowy lada i regały prasowe.gazety bezposrednio od wydawcy rozliczane po sprzedazy lodówka coli tak samo totek.zyski okolo 50 tys do 80 tys zł marża od 15 do 21%.sam mam takie 3 punkty i warto.na poczatku zainwestowalem w towar 10 tys papierosy itp.teraz dostawcy daja mi na termin jak cos to piszczie.Pozdro
O jakich meblach mówisz?reagły prasowe dostarcza firma kloporterska(ruch,kolporter,garmond)kupujesz ladę. Inne stojaki tez daja firmy.w jakiej części polski działasz?
tak do konca z tymi meblami nie jest wiem bo jestem specjalista d.s rozwoju jednej z najwiekszych firm Kolporter S.A ZAJMUJE SIE TYM OD PARU LAT.Jak firma ci cos daje to jest cos za coś tracisz na marży.A w systemie francyzy nie ma co poniewarz zarobisz koło 2,5 tys siedzac 12 godzin dziennie od poniedziałku do piatku.A jak daje firma meble to masz niszą marze i jeszcze opłacasz ich za udostepnienie procent z obrotu wiesz mi ze zakupienie mebli i negocjowanie z nimi warunków jest bardziej kozystne a meble wrocą ci sie po 5 miesiacach i jestes niezależny.Nikt nic nie daje teraz za darmo.
dokładnie; sama kiedyś "współpracowałam" z ruchem (bo ciężko to nazwać współpracą, raczej użeranie się z idiotkami); oni dają regały ale tylko do super hiper saloników prasowych; z drugiej strony podpisując współpracę z ERĄ czy tak czy siak musisz sam sobie kupić meble, które na całą Polskę robi tylko jedna fabryka, a cena jest ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooogromna; z kolei PLUS nie ma aż takich wymagań; meble muszą być tylko zrobione według pewnych wytycznych, a jak sie ich ładnie poprosi to i "dorzucają" się do ich zakupu :)
Kolporter czy Ruch to kicha .Ja myślę o GARMOND PRESS.Ładne meble dobra marża,bezproblemowa współpraca.Znajomy z nimi współpracuje i jest bardzo zadowolony.www.garmond.com.pl
Mnie również interesuje temat saloniku prasowego. Szykuję się na lokal w domu handlowym. Myślę o firmie Garmond ale również zamierzam nawiązać kontakt z Panem "ok" aby uzyskać informacje od Niego.
Mam tylko jedno ale... 50 - 80 tyś. obrotu??? W jakim miejscu (hipermarket, centrum miasta), ile punktów jest potrzebne lub w jakim czasie można uzyskać taki obrót? Powiedzcie mi jakiej powierzchni lokal trzeba zarezerwować?
okej wszystko jest fajne pod warunkiem ile chce sie zainwestowac czy chcesz byc nie zalezny czy nie wszystkie te firmy kolporter ruch i inne nażucają godziny pracy.wszystkie firmy prucz ruchu daja podstawowe wynagrodzenie 2 tys plus 15% za wygenerowana marże okej dla niektorych duzo ale panowie 12 godzin od pon do niedzieli takim kosztem tak naprawde pracuje sie dla nich koszt inwestycji zeby wejsc do sieci garmond kolporter czy ruch to jest w zaleznosci od lokalizacji od 6 do 8 tys zł.Panowie logika nie da sie zarobic 5 czy 6 tys inwestujac 8 tys zł w interes franczyzowy.
Polecam Garmond,ja z nimi będę pracował.Prześledziłem oferty wszystkich firm i garmond ma najlepszą.Nie franczyzna!! Profesjonalne regały prasowe dają gratis do póki się z nimi współpracuje.Marża??najlepsza.W dobrym punkcie na początek nawet 20%.oczywiści jeżeli okaże się ze prasa niźle się sprzedaje to można jeszcze negocjować więcej.Polecam to chyba jedyna firma kolporterska w Polsce która nie chce człowieka wy____ć.
teoretycznie wszystko zależy od tego ile chcesz mieć powierzchni wystawowej i jakie zaplecze; jeżeli to centrum handlowe i toaletę masz "publiczną" zaplecze możesz właściwie ograniczyć do minimum (w tym, jakiś niewielki magazynek na zapasy); ja miałam 15 m2; i uważam, że to w sam raz;
to pewnie jakiś bardzo dobry punkt; i nie sugeruj sie tym, że jeśli to jest duże centrum handlowe to będziesz miał duże obroty; miałam kiosk w środku osiedla w Nowej Hucie i po pół roku dorobiłam sie obrotów rzędu 30 tys. i tak uważam to za rekord;
zaczynałam od samej prasy!!!! po tygodniu kupiłam pierwsze papierosy; takie o które pytali klienci; a z czasem inne towary, chemia, kosmetyki... więc mozna zacząć od 0
mnie nikt nie narzucał godzin pracy; fakt faktem w tygodniu siedziałam po 12 godzin, ale w soboty tylko do 14 a w niedziele było zamknięte;
zupełnie się z tym zgadzam; nie ma co się ograniczać; będziecie mieli tylko związane ręce; wystarczy tylko podpisać umowę na dostawę prasy; resztę sami sobie załatwicie na o wiele lepszych warunkach; i to co zarobicie jest wasze!!!
|
|