|
Szukamy pomysłu !!! |
Szukamy pomysłu !!!
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Jest nas dwie chciałybyśmy rozkręcić jakiś biznes i pokazać facetom że też na coś nas stać-mamy dostęp do niewielkiego lokalu i do kwoty w wysokości 30 tys.-dajcie pomysł
30tys. to sporo kasy. JA bym polecił handel na Allegro kosmetykami lub ciuchami...
pozdrawiam :)
A ja bym sie na alegro nie pchał. Z duża konkurencja, za małe marże. Moze coś więcej napiszecie na temat lokalu, wielkości miejscowości, połozenia lokalu (centrum, ubocze) na czym się znacie, co was interesuje. Bez tych podstawowych informacji można wam doradzać od smażenia frytek , poprzez różnego rodzaju usługi, kończywszy na przedstawicielstwach ubezpieczalni, itp, itd..........
moecie otworzyc jakis klub fitness albo cos w tym stylu na dzisiejszym rynku jest zapotrzebowanie dla plci zenskiej na takie rzeczy hehe :P:) pozdrawiam i jednoczesnie moze ten pomysl wam w czyms pomoze hee :)
Haft komputerowy. W tym sezonie bardzo modna sprawa. Maszyny kosztują od 10 do 1xx tys zł. Najlepiej kupić w miarę uniwersalną żeby można było dziergać na różnych materiałach i różnych gotowych produktach. Myślę, że to dobry biznes dla dziewczyn, które najczęściej zakładają ciuchy z haftami; macie spore szanse żeby trafić w gusta potencjalnych odbiorców.
Kupując maszynę dostajecie na ogół kilkaset gotowych projektów co na początek powinno wystarczyć. Większość producentów dorzuca jeszcze program do robienia własnych projektów. Moim zdaniem fajna sprawa. Zbadajcie rynek – liczbę zleceniodawców (szwalni) i konkurencję.
Dzieki za podpowiedzi :) A powiedzcie co sądzicie o firmie usługowej na telefon cos w stylu fryzjerka,manicure,wizażystka na telefon ewentualnie przywozenie odwozenie dzieci ze szkoły do szkoły ,zawozenie ciuchów do pralni czy wogóle cos takie ma szanse powodzenia???
Może knajpka ze zdrowym, niskokalorycznym jedzeniem? Lub jakieś małe solarium.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Szukamy pomysłu !!!": - Szukamy Pomysłu - Miasteczko 50km Od Wwy - Szukamy pomysłu na firmę w Szczecinie - 100tys kapitał :)) - SZUKAMY DYSTRYBUTORÓW - Szukamy partnerów - szukamy partnerów
• Strona 1 z 1
|
|