|
Taksówka - strona 100 |
TaksówkaBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
No rzeczywiście trafiłeś z butami, szukałem ich 2 miesiące w koncu znalazlem w Deichmanie, obok Tesco w Chyloni. Jeśli chodzi o wiek, to może popiszemy na gg, zdziwiłbyś się ile mam lat - nie jestem dziadkiem, który chce kupić auto i nim zarabiać, ale chce kupić samochód 'z głową", nie dlatego, że jest wypasione, ale dlatego, że jest tanie w utrzymaniu, wygodne dla mnie, potem dla klienta, oszczędne. Co do Opla, jestes kolejną osobą która odradza, coraz więcej takich Vectr jezdzi na taryfie, trudno powiedzieć, może prawie te modele są dobre ? Ale nie zaryzykuje.
no tak...
mercedesa już przerabialiśmy, vectra o.k. fajne auto ale nie na taryfę, jeden koleś kupił nówkę 1,5 roku temu motor już repeci jak w starej beczce a zawieszenie słyszę u siebie kiedy jedzie za mną, sharan jak najbardziej podobnie seat alhambra (dokładnie to samo tylko tańsze), dwóch kolesi jeździ takimi (sharanem i alhambrą) ale z 2006r. kupili te auta 2 lata temu z przebiegami ok. 40 000 mil (65 000 km) i poza problemem z pompą wody w alhambrze nie słyszałem niczego złego, wygodne i dość ciche autka. jeden problem jest kiedy bierzesz 6 osób nie masz już bagażnika (no bardzo mały) tak że moim kumplom odpadają kursy na lotniska z full obsadą bo nie ma miejsca na bagaże i wtedy takie roboty robią chłopaki z fordami turneo lub vw T4. ale masz rację że zwłaszcza w weekendy zdarzają się roboty na minivana (nie wiem tylko czy to się opłaca - znaczy czy stawka wtedy jest wyższa niż normalnie - bo zdajesz sobie sprawę że 4 osoby na pokładzie to 4 problemy a 6 to 6, u nas było 50% więcej ale zrobiło się ciasno i obniżyli stawki do 25% więcej niż normalnie). i dodatkowy atut! fakt wyspać się jest gdzie...
Witam.
Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek; cały przeczytałem - fajna lektura. ;) Mam pytanie; co sądzicie o Renault Megane II (2004-2006) - głównie chodzi mi o wygodę itp. - czy nadaję się na taksówkę do dużego miasta? (Poznań) Nie chodzi mi o awaryjność itd. Pozdrawiam.
Vectra C to dobry samochód, wcześniej pisałem-zrobiłem tym 400 tyś- gdyby słuchać tego, co piszą i mówią ludzie o samochodach to wszystkie się psują. Obecnie jeżdżę passatem b6 i wedle opinii już powinien się rozsypać napęd pompy oleju, dwumas, pompa paliwa ze 3 wtryski i jeszcze kilka, tymczasem ma 200 tyś i klekocze. Jak kupisz dobrą sztukę to pojeździsz. Moja żona jeździ toyotą avensis w jednej skrzynia sypła się po 60 tyś (łożyska) w drugiej znikła dwójka po 70 tyś (auta służbowe) dodam, że ja kiedyś miałem poldka atu i zrobiłem nim 330 tyś bez poważniejszych napraw- więc poldek lepiej wykonany. Co do vanów to opinie rozkładają się 50 na 50 jedni mówią, że się opłaca inni, że robota rzadko się trafia a na co dzień bujasz się bądź co bądź dużym autem. Na pewno nie poleciłbym auta typu T4 na taxi. Zakup samochodu z drugiej ręki to droga przez piekło a vw w szczególności niby tego pełno wszędzie, ale znaleźć tego jedynego bardzo ciężko
Witam Radson, zajmuje sie rowniez sprowadzaniem aut i gdybys chcial to moge ci fajnego w 211 lub w210 wyszukac po taxi lub od prywatnej osoby ,a co do Sharana to mam w tej chwili Galaxy 2001 rok w nowej juz budzie 1.9 TDI 116 km z malym przebiegiem na Taxi jak najbardziej polecam. Pozdrawiam.
Nigdy więcej Forda :)
Witam
jakiś czas temu pisałem że zdaje egzamin w Katowicach i udało sie. Obecnie szukam auta i szczerze mówiąc chce kupić jak najszybciej. Mam na oku Forda Mondeo Kombi 2.0TDCI 116KM 2004r. 138.000km. Co myślicie o tym autku. Będe bardzo wdzieczny za opinie. Pozdrawiam
Oczywiście ze Vectra to super auto. Ja osobiście bym wybrał Vectre C, Sharan tez jest fajny ale jednak wole normalne auto niż van chyba ze mówisz o wersji 7os ale i tak pozostal bym przy Vectrze;) Juz nie raz był temat awaryjności... nie szukajcie tutaj opinii bo znam osoby co ciągle im sie psuja passaty/ mercedesy...są od tego specjalne stronki, najlepiej spojrzeć na ceny części i kupić auto co ma najtańsze.
Zdecydowałem się wstępnie na Forda Galaxy 1,9 TDI rocznik 2003. Jest ponoć trwalszy i mniej awaryjny od SHARANA. Mówiąc o vanie mam na myśli tylko 7 osobowe.
Padło pytanie o Mondeo, więc odradzam, słabe sprzęgła i awaryjne zawieszenia - bazuję na opini 3 osób, które znam i posiadają owe auta. Nie nawidze Fordów, bo miałem kiedys i się sypał, z Galaxy jestem w stanie zaryzykować, znam wielu taksówkarzy mających te auta i sobie chwalą.
funktaxi chcesz sprowadzić komuś mercedesa W211 po taxi, to on będzie miał napewno pol miliona km. Przyprowadzisz go i zacznie się sypać wszystko. Chyba że od prywatnej osoby, takie W211 z 2,7 CDI Avandgarde za ile mniej więcej byś sprowadził?
Ktoś tu wspomniał o Renault Megane II, to chyba jednak trochę za małe auto.
Radson odradzasz forda a sam kupujesz galaxy przecież to też ford i to z jednej fabryki z mondeo niektóre te same części wiec coś kręcisz
RADSON a jednak FORD!!!!! chociaz GALAXY to nie FORD bo jak wiesz to GALAXY, ALHAMBRA; TO SHARAN; a wlasnie Galaxy jest najmniej awaryjny.
Mercedes W 211 220 Cdi Avantgarde z prywatnej reki 2003-2004 rok to tak w granicy 9-10 tys € powtarzam z prywatnej reki nie z Hamburga np. w kolorze czarnym lub srebnym a mimo to po TAXI !!!, dodam jeszcze ze Kombi morzna kupic o 1500 € taniej. Pozdrawiam.
Tez sie wypowiem co do zakupu auta na taxi. W sumie to przytocze tylko znana wielu opinie, glownie mechanikow z ktora tez sam sie zgadzam. Jak kupowac pewne auto pod taxi to japonskie lub niemieckie, a unikac wszystkich na "F" czyli francuzkich, fordów i fiatów. Ja sie tego trzymam, ale oczywiscie wszystko zalezy od stanu i farta, sa wiec wyjatki od tej reguły.
"radek79" tak jak pisał kolega...GALAXY i ALHAMBRA to SHARAN...
Wybór to tylko rzecz gustu i portfela...
nikt jeszcze nie odpowiedział na temat stawek na minivana. czy jeździ się za te same pieniądze jak normalne auto czy zabierając 5 - 6 osób kasuje się więcej. jak jest w waszych miastach, firmach, grupach itd..?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Taksówka - strona 100": - TAKSÓWKA MOTOCYKLOWA - Wrocław- taKSówka - Taksówka nightrider - Taksówka inna niz wszystkie - Różowa taksówka dla kobiet
|
|