|
Taksówka - strona 103 |
Taksówka
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Dzięki radson za odp ale dalej nie wiem jak można konkretniej zapytać o to co pytałem hehe
Licencje masz na 15lat ale nie możesz mieś przerwy w działalności dłużej niż 6 miesięcy wiec od momentu wydania licencji musisz najpuźniej jeden dzień przed upłynięciem 6 miesięcy podjąć działalność i wydrukować chociaż jeden paragon. Praktycznie musisz to zrobić troszkę wcześniej bo kase fiskalizujesz co najmniej 24h przed rozpoczęciem działalności. Potem wystarczy że raz na 6 miesięcy wydrukujesz jeden paragon co potwierdzi że prowadzisz działalność.
Szkoda że kupiłeś tylko na 15 lat. Różnica w cenie jest nie wielka i do niczego cie nie zobowiązuje a tak po 15 latach znów egzamin.
Radek79 zdajesz egzamin a licencję odbierasz jak otworzysz działalność bez tego nikt Ci nie da licencji podobnie jak bez fiskalizacji, legalizacji, regonu i całej reszty.
Co do przerwy to tak jak koledzy napisali 6 miesięcy. Notgroove wystarczy, że prowadzisz działalność gospodarczą nie trzeba paragonu, masz w profilu usługi transportowe taxi i to wszystko. Co do dodatkowych egzaminów, nie ma. Pracowałeś 5 lat a przerwa nie była dłuższa jak 6 miesięcy, więc robisz badania i idziesz po odbiór licencji. Nie żebym się czepiał, ale najpóźniej ;-) pozdro
Witam,
W jak dużym mieście mieszkasz? We Wrocławiu przeciętny taksówkarz zarabia ok 10tys/mies jeżdżąc po 10h dziennie
Dzięki za odp Panowie te 15 lat to tylko był taki przykład bo dopiero myślę o taxi i nie wiedziałem właśnie jak to jest z tym czasem na wygaśnięcie licencji .
http://gdynia.naszemiasto.pl/artykul/30 ... ,id,t.html
Drugi napad w tym roku, w pierwszym pobili kolege młotkiem po głowie i do dziś leży w szpitalu w stanie ciężkim.
A co sadziecie o nastepujacych furach na taxi?
Fiat Albea - tani brzydki nom i fiat :P Fiat Stilo Multiwagon - jako tako wyglada ale fiat :P VW Passat B5 przed i po liftingu - dobre to jak czesto sie psuje i co sie psuje VW Bora - troche ciasna ale co sadzicie Skoda Octavia I co sadzicie Peugeot 307 - ?? nadaje to sie ?? A mozę Dacia Logan - jezdzi kilka ciasnych wozow tych Renault Laguna - co sadzicie Ford Focus II - co sadzicie
Napdaow jest coraz więcej , w Katowicahc ostatnio w ciagu miesiaca były 2. Do tego ze Skoczowa znikł taksówkarz 74 letni z E -klasą, 3 ygodnie go juz szukają. W wiekszosci napady przeprowadzili kapturowcy czy w bluzach z kapturem wsiadaja fdo taksówki zeby nie mozna było ich rozpoznac.
A co sądzicie o takich autkach na taxi: Albea, Stilo KOMBI, Passat B5 przed liftem i po lifcie, Bora, Skoda Octavia, Renault Laguna od 2001 roku 2004, Peugeot 307, Skoda Fabia a może Dacia Logan kilka pomyka takich taryf.
A wozicie ze sobą w taksach jakiś gaz, paralizator czy jeździcie bez niczego. A co z pozwoleniem na broń? Przecież nie robią trudności taksówkarzom z pozwoleniem, tylko że to są już koszta. A czasy są jakie są i dlatego warto wozić coś do ewentualnej obrony nawet żeby się pewniej czuć.
Sorki za dwa te same posty ;) Ale to sie dodaje po dluzszej chwilce te posty :) Pozdrawiam zlotoweczki :P i czekam na odpowiedz
arturo_o a czy to wygląda na forum o autach a jeśli cię interesuje jakie auto na taxi poczytaj wcześniejsze posty
arturo z tych wszystkich, to tylko passat się nadaje, najlepiej po liftingu. Fiat Albea - przecież to auto segmentu B, zdecydowanie za małe. Może jeszcze laguna II, ale ona awaryjna jest podobno. A reszta samochodów z segmentu C, to jak chcesz, każdy ma swój sposób na taxi. Jeden bedzie chciał mieć duży wygodny samochód, drugi mały który mniej pali.
tja... fajny jest golf II , astra II , widziałem też w Krakowie fiata uno... o.k. co kto woli ale bez przesady...
Gadałem ze znajomymi taksowkarzami to mowia ze tylko octavia i mercedes tak zwany okularnik. A passaty jak wypadaja na taksowkach iz przymierzam sie do kupna fury na taxe ale juz niechce mi sie czytac tych opini na auto cnetrum itp o autach bo co druga to opinie ludzi ktorzy nie mieli doczynienia z tym autem.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|