|
Taksówka - strona 104 |
Taksówka
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, panowie gdzie najlepiej - najtaniej - ubezpieczyc taxi ??
Nawiazujac do tematu napadow na taksowki...
Leszno. Policja zatrzymała 22-latka, który napadł na taksówkarza. Grożąc nożem, kazał mu jechać do Poznania. Na przejeździe kolejowym w Lipnie kierowcy udało się uciec. W sobotnią noc do taksówki w centrum Leszna wsiadł młody mężczyzna i zamówił kurs na ulicę Poznańską. - W czasie jazdy klient wyciągnął nóż i nakazał kierowcy jechać w kierunku Poznania. Dojeżdżając do przejazdu kolejowego w Lipnie, kierowca wykorzystał fakt opuszczonych zapór kolejowych, zatrzymał samochód i uciekł z niego - mówi Piotr Rosiński, rzecznik KMP w Lesznie. Napastnik także wysiadł z samochodu i oddalił się w kierunku pobliskich zabudowań. Po kilkunastu minutach policjanci zatrzymali sprawcę. - To 22-letni mężczyzna, bez stałego miejsca zamieszkania, w przeszłości był juz karany - dodał Rosiński. Teraz za napad grozi mu do 12 lat więzienia.
Panowie gdzie najtaniej ubezpieczyc auto jako taxi ?
To drugi w tym roku napad w Gdyni, w pierwszym pobito kolegę młotkiem i imitacją broni, leży w szpitalu. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to od kąd mam samochód to wożę pałę w samochodzie, a od kąd jestem taksówkarzem to mam przy sobie gaz w żelu. Pozwolenie na broń mam, ale chyba nie skorzystam :) mam bak, za siedzeniem pasażera - wystarczy trochę wyobraźni co by się stało gdyby kula przeszyła atakującego mnie bandytę i utknęła w zbiorniku paliwa...
W ubezpieczalni, która przedstawi Ci najkorzystniejszą ofertę. Tak cięzko, podzwonić i popytać ?!
... miałbyś dziurę w baku i zapaskudzoną kanapę???
Ta dokładnie ...
Co do astry, znam bardzo dobre opinie... Głownie na małych kogutach mozna spotkać takie rodzynki :)
Witam, mam pytanie : co powinien miec przy sobie cały czas taksówkarz, jakie dokumenty?w razie kontroli albo czegoś...
Radson mam takie pytanie . masz pozwolenie na bron ostra?? Jezeli tak to jak ja dostales ?? Z tego co wiem to ciezko jest dostac na bron gazowa a co dopiero na ostrą. dzieki
Mam licencje pracownika ochrony I stopnia, pozwolenie na broń obiektową miałem ok 3 lata temu, to złożylem od razu pozwolenie na broń osobistą, ale nie wiem czy to nie traci ważności po jakimś czasie, albo wystarczy tylko przedstawiać badania co jakiś czas.
Ha, ha, ha. A to dobre. Przeciętny taksówkarz?! Toż to mistrz świata i okolicy musiałby być... skoro zarabia 10 tysięcy to jakie musi mieć obroty? Ktoś Ci chyba bajek naopowiadał. Stary wyga wożący V.I.P. - ów za konkretną kasę, obstawiający najlepsze hotele, firmy i słupy to może i zarobi, ale nie przeciętny taksówkarz i na dodatek przez 10 godzin dziennie? W dzisiejszych czasach połowa tej kwoty to już byłby zajebisty wynik dla przeciętnego drivera czego wszystkim życzę.
NP po zabrzu jeżdzi matiz a po poznaniu reno scenik w wersi 4 x 4 widziałem też nissana patrola pick up co o tym powiecie he he
Mariusz mam pytanie: Kim jest stary wyga wożący V.I.P ów a kim przeciętny taksówkarz ? Mieszkam w miescie 250 tys i nie ma u nas najlepszych słupów (bo na nich jest normalna kolejka), hotele obstawiane są przez korporacje, a firmy też :) jeśli chodzi o moją korpo to obstawiamy największy budynek w woj. Pomorskim, chyba nawet w całej Polsce - Sea Towers. Nie uważam się za "starego wygę" ale w wakacje miałem przyjemność odwozić Przemysława Salete do jego willi nad morzem - oczywiście ze zlecenia. Koledze, który pisze o 10 tys zarobku, może pomyliło się z obrotem, który jest realny w 3city (W SEZONIE !!! ), a tym bardziej w tak wielkim i pięknym mieście jak Wroclove. Powiem tak: turyści nie są głupkami, nawet na wioskach, znajdujących się na Pólwyspie Helskim :) wolą zamówić TAXI zrzeszoną i czekać 40 minut niż wsiąść do złodzieja który z Jastarni do Juraty bierze 400 zł - prawdziwa historia.
...a teraz pytanie do już jeżdżących... jak sobie dajecie radę w przypadku ewentualnego "pawia" w aucie? nie , nie interesuje mnie odpowiedź "że się nie bierze takiego" - co kiedy już "go" macie na podłodze , drzwiach , tapicerce , desce etc...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|