|
Taksówka - strona 107 |
Taksówka
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ktos tu pisał o napiwkach, rewelacji nie ma, ale tragedii też nie. W dzien powszedni jezdząc 16 godzin, z napiwków mam na myjnię automatyczną na stacji Statoil... a w weekendy troszkę lepiej bo do myjni biorę sobie hot doga z sosem czosnkowym :)
nie jedz hot dogów z sosem czosnkowym, bo odgonisz klientów.
A po drugie nie szkoda Ci lakieru na myjni automatycznej?
Gdybym miał auto z 2003 roku to byłoby mi żal, ale mojemu dziadkowi już ani nic nie zaszkodzi ani nie pomoże :)
Radson jezdzisz po 16 godzin?mam nadzieje ze nie masz rodziny jeszcze :) mam pytanko : jak zaczynam jezdzic powiedzmy o 6 rano to kiedy moge bezpiecznie wydrukowac raport dobowy?najlepiej przed 24?no chyba ze wczesniej skoncze oczywiscie...
Ja robie raport dobowy po kilku dniach. Trzeba oszczędzać pamięć kasy fiskalnej.
No chyba ze nic nie nabijasz na kase?hehe Słyszalem ze jak nie zrobisz raportu dobowego to na drugi dzien nie nabijesz kursu dopoki nie wydrukujesz raportu dobowego. Mi chodzi o to czy ten raport drukuje na koniec dnia czyli ok godziny 24 czy drukuje po upływie 24 godzin od pierwszego nabitego kursu czyli ok 6 rano na drugi dzien..?
mam innove i moge robić jeden raport na miesiąc. Nie słyszałem o żadnym takim zjawisku żeby nie było można robić kursu bez raportu. Ustawa o VAT nakłada chyba obowiązek robienia raportów dobowych. Jak byłem na Vacie to robiłem codziennie już na parkingu ok 17:00. Teraz będąc tylko na karcie podatkowej robie raport co kilka dni np raz na tydzień.
na kasie TETA nie zrobisz kursu bez raportu dobowego a ze doba to 24h a nie od 00:00 do 0:00 to lepiej robić raporty po godz 0:00 jeśli akurat latasz lub np po skończonej pracy
dżizas! jakie raporty, jakie kasy? ja to nawet taksometru nie muszę mieć, choć mam dla wygody...
Witam. No nareszcie już za mną największa bariera. Zdałem egzamin! ;D Teraz kompletuję resztę papierów i czekam na licencję. Przy bad technicznym na taxi muszę mieć zamontowaną kasę fiskalną? taksometr? koguta też czy nie?
Czy aby egzamin nie miał miejsca wczoraj o 15.30? Też zdałem. ;) Kasa i taksometr, to raczej na pewno musi być, bo wbijają do dowodu "taxI", a to oznacza, że samochód jest przystosowany do taxi - a bez tych rzeczy, to tak nie bardzo ten stempelek miałby sens.
Witam.Jestem nowy na forum.
Mam pytanie do posiadaczy taksowek z silnikiem diesla + turbo Np: Vw sharan 1.9tdi(115ps) czy vectr 2.0 itd.. Czy macie problemy z turbo? jak ono reaguje na dosc czeste uruchamianie i jezdzenie na niedogrzanym silniku? czy ktos mial pboblem ?czy sa to tylko mity? pytam sie bo chce zainwestowac w A6 z silnikiem 1.9tdi (110PS) czyli na pompie + turbo z zmienna geometrią lopatek. Wiem ze najlepsze sa diesla jak w E-klasa 2.2 bez turbo,no ale ja gustuje w A6 a tam nie ma takich niestety. jest 2,5tdi ale to dosc awaryjna jednostka.
tak jest Courtney, o 15:30 był :D Dzięki za odp. bałem się, że kogut też musi być zamontowany, ale jak nie to mi pasuje.
Z tym kogutem, to nie wiem. Niech się wypowie ktoś bardziej zorientowany.
...turbiny jak to turbiny - lubią padać. trzeba się o nie troszczyć i stosować do zasad obsługi. w moim już raz była wymieniana (dzień przed moim zakupem) i teraz w ostatnich dniach (może tygodniach) naszej "współpracy" znów pokazuje zęby (nie żeby padła ale włącza się dopiero przy 3000 RPM - trochę późno). dzisiaj podjadę do mechanika, może da się wyregulować. niestety wszelkie auta nowych typów z turbinami wymagają uwagi. częste "zapalanie" i szybkie "gaszenie" po wykonanej robocie nie sprzyja długości życia turbiny...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|