Witam wszystkich!
Mój pomysł na biznes to otwarcie sklepu z używaną odzieżą.
Niby można powiedzieć że ten temat pojawiał sie na różnych forach pewnie już ze sto razy, i racja.
Jednakże wszytskie opinie, posty, dyskusje są moim zdaniem bez żadnych konkretów.
Każdy pisze ze najważniejsza jest lokalizacja, dostęp do towarów itd... To wiedzą wszyscy.
Mnie interesują konkretne informacje, mam lokal na oku w mieście 160 tyś, 36m2 w uważam dobrym miejscu za 1500 zł już ze wszystkimi opłatami. Interesuje mnnie jaki koszt jest rozpoczęcia takiej inwestycji. Ja mogę zaczynać nawet od dzisiaj, nie wiem tylko jaki kapitał na początek musze przeznaczyć, ile towaru zakupić na te 36metrów, ile kg, i czy wszystko od jednego hurtownika, czy od kilku, czy śa jakieś wydatki na które sie natkne po drodze, mi sie wydaje ze tania odzież to założenie działalności, lokal, kupienie towaru i już. Może są jeszcze jakieś rzeczy o których nie wiem. I czy może ktoś napisać co kasą fiskalną jest w przypadku takich sklepów.
W tym miejscu mogę napisać dlaczego właśnie zdecydowałem się na tego typu działalność mimo tego że konkurencja jest olbrzymia. Otóż dlatego iż te tzw. ciuchlandy są zaniedbane marketingowo. Oczywiście te duże ciuchlandy po 200m2 mają duże obroty, natomiast ja skupiam się nad ciuchlandami małymi i średnimi. W moim mieście są w stanie strasznym, bez żadnej reklamy, ludzie o nich nie wiedzą, nad wejściem do sklepu powieszona duża karta papieru z napiesem tania odzież, żenada, ja mam pomysł jak przyciagnąć klientów, reklama, ulotki, promocje itd, podejrzałem te sposoby w dużych miastach. Myśle ze prowadząc aktywnie taki biznes mogłbym wiele zdziałać.
Prosze zainteresowanych tym tematem o opinie...
Jak napisałem wyżej wiele jest o tym w internecie, na róznych forach, jednakże myśle że ten temat będzie obfitował w konkretne posty.
Pozdrawiam