|
Tanie usługi prawne |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Franchising, franczyza
Autor
Wiadomość
Czy ktoś z was prowadzi lub zamierza kancelarie tanich usług prawnych firmy Omega? Sama nie jestem prawnikiem, ale wiem że i takie osoby mogą ubiegać się o tą franczyzę...Tyle że moje pytanie brzmi na ile jest opłacalny taki interes, i czy warto o tym myśleć...Dziękuję za wszelkie sugestie z góry.
Witaj Kasiu,
również intersuję się współpracą z tą firmą - mam już rozmowę telefoniczną za sobą. Tylko, podobnie jak ty, nie zrobiłem rozeznania rynku w tej branży. Będę bardzo zobowiązany gdyby udało Ci się uzyskać jakieś info na temat - niekoniecznie na forum :) Mają chłopaki ciekawą ofertę :) Pozdrawiam
Witaj:)
Niestety ale nadal za dużo nie wiem..., też z nimi rozmawiałam i nawet wysłali mi pewne wiadomości o prowadzeniu tej franczyzy, ale niestety nic więcej nie dowiedziałam się niż z ich stronki internetowej. Pan powiedział, że jak coś więcej się chcę dowiedzieć to zaprasza mnie na rozmowę. Jest jeszcze firma Krislex- ale tam chcą kosmiczną sumę za franczyzę- około 150.000. Zastanawia mnie popyt na tego typu usługi, gdyż wiadome jest że jest większa szansa na to że mgr. prawa który nie ma takiej wiedzy i doświadczenia jak radca prawny może popełnić błąd i obawiam się że ludzie też mogą mieć takie zdanie....i mniej chętniej korzystać z tanich usług...Niestety nie mam żadnego znajomego prawnika- a szkoda- bo zrobiłabym rekonesans:):) Pozdrawiam
a czy jesteś pewna ze nawet magister prawa ale bez aplikacji moze prowadzic kancelarie porad prawnych ?
kto jak kto , ale magister prawa powien wiedziec ze to kryminał słowo kryminał uzyłem w przenosni ,słowo przekręt byłoby własciwsze wiem ,adwokat by powiedział ze miniecie sie z prawem
Wyszło takie prawo że mgr. prawa może dawać porady prawne, z resztą kancelarie tanich usług prawnych zatrudniają tylko mgr. prawa i aplikantów...to nie mój wymysł:) Pozdrawiam
słyszałem o tym prawie
tylko chyba cos ci sie pomysliło tanie porady a kanelaria prawna ( tania ) to chyba nie to samo kancelaria to chyba równiez oprócz porad reprezentowanie klienta przed sadem ( i tu konieczna aplikacja ) a porada ... to sama wiesz ja ci radzę , zrób jak chcesz
Zgadza się że reprezentowanie klienta nie wchodzi w grę...., więc te kancelarie ( faktycznie tak się tytułują) tylko bazują na poradach, pisaniu pozwów, wprowadzają do tego doradztwo finansowe, ubezpieczenia, dotacje finansowe...Sama mam pewne wątpliwości czy jest to opłacalny biznes..więc czekam na opinie osób które może zetknęły się z tego typu działalnością....:)
|
|