|
Targetowanie sposobem na sukces? |
Targetowanie sposobem na sukces?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy uważacie że dobre targetowanie oferty może wpłynąć na podniesienie sprzedaży? Przedstawie to może na przykładzie: firma sprzedająca bardzo dobrej jakości materace materacematador PL podzieliła swoich odbiorców na 4 grupy: seniorzy, juniorzy, active oraz play, dostosowując tym samym produkty do specyficznych potrzeb. Jak taki zabieg może być wykorzystany dla celów np. dla celów marketingowych?
Witam,
tony055 zawsze powinieneś zawęzić grupę swoich odbiorców, tak jest w każdym biznesie. Czy to po wieku, zawodzie czy też po wielkości miejscowości.
A co to za „targetowanie”. To już w mowie ojczystej się nia da !!!
oj tam czepiasz się. angielski jest cool i coraz więcej powstaje mieszanek polsko-angielskich. i niedługo nie powiesz że myśl jest celna tylko targetna. a deklinacja będzie taka: mianownik, dopełniacz, targetnik itd ;)
Oczywiście chętnie posłużyłabym się bardziej spolszczoną nazwą ale jakoś odruchowo przyszło mi do głowy to nieszczęsne "targetowanie" :)
Jak tak sobie myślę o tym temacie to chyba czasem ciężko dla niektórych branż / asortymentów wykonać taki idealny podział odbiorców usługi, produktu... gusta i preferencje są różne i to co spodoba się jednej osobie nie przypadnie do gustu innej o podobnych cechach, nazwijmy to socjodemograficznych. Ale tak to już jest
Uuufff - sądziłem, że celna może być wartość, a myśl - trafna !:) !:) !:)
Żadna rewelacja- raczej marketingowa rutyna. Pytanie, czy targetowanie może wpłynąć na wysokość sprzedaży, można zaliczyć do kategorii retorycznych.
Ja również mogę z wszystkimi konsekwencjami polecić sklep pod adresem materacematador.pl. Kupiłem dobry materac w przystępnej cenie...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Targetowanie sposobem na sukces?": - biznes sposobem na bezrobocie - Strona internetowa sposobem na zarobek? - Leasing sposobem na rozwój firmy - Produkcja domowym sposobem a prawo RP - pomoc firmy może być bardzo dobrym sposobem na budowę jej
• Strona 1 z 1
|
|