Witam.
Mam pytanie, bo pomyslałem sobie aby otworzyć rynkek-targowisko jak wiadomo jest prawie w każdym mniejszym mieście. U mnie odbywa sie w czwartki sprzedawcy zjeżdżają się w określone miejsce które teraz ma być zlikwidowane (sprzedali grunty).. Zjeżdżają się i handlują polacy rosjanie ukraińcy a handlują czym sie da. ubrania, jakiejś drobiazgi, jak to na rynku, kwaity, jajka, miód i takie tam.
Wiec wpadłem na pomysł że nie warto kasowac takiego miejsca dla miasteczka tylko zakupić grunty, już mam upatrzone i prawie dogadane 1 hektar ziemi od rolnika, obecnie jest to łąka, ale moja wyobraźnia widzi tam nieco wiecej niż zwykłą łąke. Miejsce dobre bo jest tuż przed wiazdem do miasteczka..
Proszę mi powiedzieć co musze zapewnić bo niewiem czy jesli jest skupisko osób (ok. 100 osób sprzedających, a kupujących niewiem ile) w tym -przypadku co czwartek jakie foramlności musze dokonać aby handel był legalny.
Tzn. co musze zapewnić OD STRONY PRAWNEJ wiem że napewno są to toalety które muszą być, prawdopodobnie również należy powiadmomić służby miejskie Policje, Pogotowie, Straż że odbywają sie takie skupiska osób w jaki dzień w jakich godzinach. zapenić ochronę. Ale pomijając te szczegóły to
Czy musze mieć jakieś pozwolenia od urzedu miasta na handel w tym miejscu? W końcu grunty bedą moją własnością i mogę z nimi robić co chce, prawda?
Oczywiście założenie swojej firmy która bezie organizatoerm i właścicielem tego tarenu to podstawa.
Prosze mnie naprowadzić, jeśli ktoś moze nich pomoże.