|
Taxi/przewoz osób na motorach? |
Taxi/przewoz osób na motorach?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Coo tym sadzicie, ostatnio zauwazylem taki temat na innym portalu o podobnej tematyce. Pomysl ten jest realizowany w jakims duzym europejskim mieeście. Co sadzicie o takim pomysle w zakorkowanej Warszawie? Zapraszam do dyskusji.
zajebiście niebezpieczne
sytuacja nr 1 wsiada do ciebie klient nie mający pojecia o jeździe na motocyklu ot z ciekawości zamówił nową opcję "TAXI" i na jakimś zakręcie przy nieco większej predkości np 80km/h odchylając się w niewłaściwą stronę a potem w panice balansując nerwowo ciałem doprowadza do wypadku ..... gleba + opcja że jadący z tyłu dostawczak załadowany na max (3,5tony) nie wyhamuje i rozjeżdża kierowcę i pasażera leżących na drodze .................. sytuacja 2 zabierasz klienta po spożyciu %% ten dla jaj/z brawury odwala jakieś akcje siedząc z tyłu doprowadza do gleby ......... ciąg dalszy jak w sytuacji nr1 sytuacja 3 zabierasz klienta po spożyciu narkotyków (nawciągał się) w przeciwieństwie do sytuacji 2 nie stwierdzisz zabierajac go ze jest naćpany, wsiada i na 1 zakręcie powtarza sie scenariusz z sytuacji nr 1 .......... sytuacja 4 zabierasz goscia chorego na padaczkę, podjeżdżasz oczywiście nei ma napisane na twarzy mam padaczkę w każdej chwili moge mieć napad, jedziecie 1 zakręt gość dostaje napadu padaczki ciąg dalszy jak w sytuacji nr 1 ............... mimo że to są skrajne sytuacje to wystarczy 1 taka i ... imo pomysł do dupy za duże ryzyko
pomysl jest z powodzeniem realizowany w Amsterdamie, wiec chyba nie do konca pomysl do dupy..
mp1985 ty wychodzisz wogule z domu ?? :)
Wydaje mi się, że lepsze byłyby skutery zamiast motorów.
Jest parę modeli skuterów trójkołowych, na których raczej ciężko się wywalić. Do tego mogą mieć coś w stylu dachu;) zdjęcia można je znaleźć w necie. Problem takiego biznesu to zima - mało kto będzie chętny do jazdy na skuterze po zabłoconej drodze w zimnie.
pomysl nie jest taki zly.
mysle, ze skuter o pojemnosci 250cm taki spory wogodny z obszernym tylnym siedziskiem (sa takie modele) bylby idealny. jednak na to juz trzeba miec odpowiednie prawko. wiem ze to nie problem ale jednak wiecej jest w polsce ludzi z B niz z A.
Wpadł mi do głowy kolejny słaby punkt pomysłu, a mianowicie kaski. Osobiście nie wiem czy chciałbym założyć kask, który był na głowie niezliczonej ilości pasażerów niewiadomego pochodzenia i stanu. Kiedyś produkowany był skuter z zadaszeniem, gdzie nie trzeba było nosić kasku, bo wyposażony był w pasy, ale niestety to skuter jednoosobowy.
BMW produkowalo taki skuter
ale marudzisz.
a jak idziesz na kartingi to CI nie przeszkadza.... na to jest sposob, czapaka kominiarka moze byc jednorazowa lub pierzesz ja i klientowi podajesz czysta i pachnącą. ja natomiast zastanawiam sie bardziej nad przepisami iscie polskimi, pewnie musialbys miec kase fiskalną, nie wiem czy czasem nie musilabys miec jakis uprawnien do zarobkowego przewozu osob. i faktycznie mysle, ze lepszy niz motor bylby wygodny skuter.
Pomysł ciekawy. Ma jednak też i wady. Nie tylko zima byłaby problemem. Także i deszcz oraz burzowe dni a tych niestety u nas nie brakuje. Więc może bardziej już coś w rodzaju kłada byłoby lepsze. Tyle że w cenie jaką znalazłem na allegro już dałoby się normalne auto kupić. Do tego wszystkie licencje, kursy itp byłyby też potrzebne. Ale pomysł ciekawy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Taxi/przewoz osób na motorach?": - Przewóz osób (NIE TAXI) - TAXI jako taksi czyli "przewóz osób" - Przewóz Torebki pasażera, czyli jak ominąć procedurę TAXI - Międzynarodowy przewóz osób BUS 20 osób - Przewoźnik osób, nie taxi
• Strona 1 z 1
|
|