|
TELEBIM LEDOWY |
TELEBIM LEDOWY
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich forumowiczów! Chciałbym się poradzić, gdyż interesuje mnie postawienie telebimu ledowego od 5 - 8 m2 w mieście ok 180 tyś mieszkańców, w pobliżu jedynego centrum handlowego i ogromnego targowiska (odbywającego się raz w tygodniu)- także zapewniam, że ludzi przewija się tam multum... Telebim chciałbym umieścić przed wejściem do centrum handlowego. Czy byłby to opłacalny biznes gdybym wynajmował go na zasadzie: chcesz się zareklamować na telebimie? Podeślij plik a ja go wyświetlę... Jak myślicie, czy koszty dzierżawy nie zjadłyby mnie? Czy są osoby, które prowadzą podobny interes? Pieniądze na telebim posiadam, tylko kwestia czy warto inwestować w coś takiego? Pozdrawiam:)
Wszystko zależy kolego jak się wokoł tego zakrecisz. Napewno nie bedziesz miał klientów jeżeli bedziesz mial takie podejscie "chcesz sie reklamowac to podeslij plik a ci go wyswietle" Jeżeli dasz dobrą ofertę za wyświetlenie spotu to klienci sie znajdą. Trzeba z głową podejść do tego interesu. A zdajesz sobie sprawe z kosztu całego zestawu?
To nie chodzi o moje podejście pisząc: "chcesz się zareklamować na telebimie? Podeślij plik a ja go wyświetlę" ale sam fakt, że nie mam odpowiedniego doświadczenia w tworzeniu, projektowaniu reklam 3D, jedynie co mógłbym zaoferować to wynajęcie przestrzeni reklamowej na telebimie, ale wiem że są firmy zajmujące się projektowaniem krótkich videoclipów reklamowych, można by nawiązać z takowymi współpracę. Naturalnie zgadzam się, że dobra reklama to klucz do sukcesu. Pomysł jest dobry, wykonanie i zaplanowanie wszystkiego od A- Z już trochę gorzej...
Tworzenie spotów na telebim Led nie jest trudne. Sporo firm sie tym zajmuje, koszt to od 200-500 za spot.
A propos pozyskiwania klientów to klient sam nie przyjdzie, takie interesy sie już dawno skończyły. Trzeba o niego walczyć. Koszt 8m2 Led ze stelażem to nieco powyżej 100 000 zł. 2-3 miesiace załatwiania. Pozdr.
Jest to dochodowy biznes, pod warunkiem, że ma się do dyspozycji duży telebim (ekran LED), klienta patrzy na wielkość nie na rozdzielczość. Tak jak Adi74 wspomniał na temat klientów niestety trzeba samemu ich pozyskiwać, wiem to z własnego doświadczenia. Jeżeli chodzi o produkcje spotów to sam się tym zajmuję i jeśli potrzebujesz takiej osoby to napisz mail do mnie na pewno się dogadamy.
Pozdrawiam serdecznie
Przeczytaj również posty podobne do tematu "TELEBIM LEDOWY": - telebim - telebim - TELEBIM 4m2 - Telebim - LED Telebim - reklama?
• Strona 1 z 1
|
|