Witam
Chcialbym postawic Telebim reklamowy (billboard) przy doodze krajowej na prywatnej posesji. Czy potrzebuje jakichkoliwek pozowlen? Jak to wyglada od strony prawa?.
|
Telebim reklamowy a prawo. Jak to wyglada? |
Telebim reklamowy a prawo. Jak to wyglada?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam
Chcialbym postawic Telebim reklamowy (billboard) przy doodze krajowej na prywatnej posesji. Czy potrzebuje jakichkoliwek pozowlen? Jak to wyglada od strony prawa?.
Jesli chcesz miec ekran przy samym pasie drogowym (nawet jesli to prywatna posesja) to na 100% wymagana jest opinia zarządu dróg. Nie wiem gdzie dokladnie chcesz umiescic ekran, ale w miescie potrzebna jest jeszcze pozytywna opinia platyka miejskiego, a czasami jeszcze głównego konserwatora zabytków. Przypuszczam ze będziesz ten ekran stawiał na słupie - jeśli tak to w zależności jaką będziesz miał konstrukcję (betonowa podstawa słupa) trzeba mieć pozowlenie na budowę (jeśli wystarczy ci tylko betonowa płyta, ktorej nie wkopiesz w ziemię to nie musisz mieć pozwolenia). Warto też zweryfikować plany geodezyjne pod kątem instalacji wodnych, prądowych, itp. Generalnie chyba trzeba mieć pozytywna opinię każdego organu którego kompetencji może dotyczyć twoja działaność...
Witam i Panowie usiadzcie bo to co pwiem was zasokczy.
Jesli mowisz o pitch 20, atki jak wjekszosc na dachach itd, wjecaj jak 12 metro od ogladajacego zalozmy ze masz 20 metrow kwadratowych dam ci za jedyne 25000 usd. Jestem absoultnnie powazny, jak bys chial pitch 25 to za 21000 . Dolicz transport i clo. transport do hamburga kolo 1500 usd clo i dalej nie wiem. jst to cena na bazie 3 producentow. Mam wszytko coo w LED szukasz i mam najlepsze ceny. Dodam z mam swietlowki LED 60 cm 5 w 3000 lub 4000 k oklo 500 lumenow za 10$9 Minimum 1000 szt) za 100 chce 12$za szt. ITD Peter Calkapeter@gmail.com
Kolego, jeśli chcesz sprzedawać w Polsce to chociaż ofertę przetłumacz poprawnie... A swoją drogą to jak chcesz 25000 USD za 20m2 ekranu o rozdzielczości 20mm to rzeczywiście tanio... mam nadzieję ze te ekrany nie są wystrugane z drewna... :-)
Jesli podasz swoje dane chetnie ci przedstawie kilka ofert of [producentow, szczegolowo opisanych z detalami co i jak. Wystraczy ze zadasz pytanie . Peter Calkapeter@gmail.com
Witam,
Posiadam telebim, który był używany jako ekran reklamowy na imprezach masowych. Telebim ma rok czasu i przepracował bardzo niewiele godzin ( około 40 imprez średnio po 10 godzin t.j 400-500 godzin). Telebim zakupiony był w firmie LEMI-Bis i naprawdę bardzo dobrze świeci ( w porównaniu do różnych nowych ekranów w Polsce, które są coraz gorszej jakości). Rozmiar ekranu to 2,80m x 5m t.j 14 m2; P25 i jest w 100% wystarczający jako ekran stacjonarny pod reklamy. Chcę go sprzedać lub wynająć praktycznie po kosztach, gdyż na imprezy potrzebuję ekranu o P około 10. Moja propozycja jest dla osób lub agencji reklamowych, które chciałyby spróbować swoich sił w tym biznesie lecz obawiają się, że w przypadku niepowodzenia zostaną z ekranem którego będzie ciężko się pozbyć i polega na: Wynajmuję ekran na taki okres jaki klient sobie życzy (przykładowo pół roku - po takim okresie już z pewnością można stwierdzić czy biznes jest rentowny). Cena wynajmu miesięcznie to około 4000 - 5000 PLN - wszystko do uzgodnienia. Po tym okresie lub w trakcie jeżeli klient zdecyduje się na zakup tego ekranu to wszystkie raty wynajmu są wliczane w cenę zakupu ekranu. Natomiast jeżeli biznes okaże się nierentowny zwraca ekran i ma z głowy. Jest możliwość przejęcia leasingu ekranu. Cena zakupu natomiast jest do ustalenia i jest dużo niższa niż nowego ekranu. Więcej informacji na maila. Kontakt: kontakt@kostel.pl Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Telebim reklamowy a prawo. Jak to wyglada?": - Telebim reklamowy a prawo. Jak to wyglada? - Telebim reklamowy - Telebim reklamowy czyli bizes oplacalny? - Szukam lokalizacji pod billboard reklamowy (telebim) - pobieranie kaucji za stand reklamowy, a prawo?
• Strona 1 z 1
|
|