Witam
Mam pytanie do zorientowanych w temacie. Czy jesli dostawca z Chin wysle mi telefony komorkowe po naprawie (refurbished) czy bede placil vat za nie? Lub jesli wysle np 2 sztuki kurierem czy jest szans ze dotra do mnie bez placenia vatu?
|
Telefony Chiny |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam
Mam pytanie do zorientowanych w temacie. Czy jesli dostawca z Chin wysle mi telefony komorkowe po naprawie (refurbished) czy bede placil vat za nie? Lub jesli wysle np 2 sztuki kurierem czy jest szans ze dotra do mnie bez placenia vatu?
2-5 sztuk powinno byc ok, jak wiecej to paczka nie przejdzie, bo jak sie domyslam chodzi ci o telefony znanych firm, typu Nokia, a na import produktow znanych firm trzeba miec pozwolenie (ochrona znaku towarowego)
A wiesz może o tym, iż jak zakupisz telefon w Chinach to w Polsce on nie będzie funkcjonował??
Telefony chce kupic z europejska specyfikacja. Dzieki
Zamawiałem ostatnio dwie nokie z Chin, nawet nie wiedziałem że
nie można ich sprowadzać celnicy zatrzymali mi paczkę otworzyli zadzwonili do mnie i mówią że za nokie można dostać karę itp. dobrze że Chinka na fakturze napisała że to mają być karty pamięci to im powiedziałem że sie pomyliłem. Nie radzę się brać za telefony.
Niech zgadne sam improtujesz telefony:) A jesli nie to wez sie za handel jablkami a nie import...
też nie polecam sciągać niczego kolwiek co ma jakies znaki firmowe...można nie tylko z kasa popłynąc ale tez miec konflikt z prawem.
a sprowadzając pamięć kingostona tez trzeba miec pozwolenie?
Witam!
Mam pytanie czy na orginalne buty typu nike ,puma itp tez trzeba miec pozwolenie ?? Jeżeli tak to czy uzywek sie tez to tyczy ?? A i własnie jak chce kupic buty ze sklepu z usa to tez ?? Pozdrawiam !!
A co by było w przypadku, gdyby ten telefon był idealnie taki sam jak nokia, ale bez napisów nokia. Po prostu chińska podróba, ale bez żadnych znaków firmowych i nazwy?
Jesli celnik bylby w porzadku to tylko odeslanie paczki z powrotem do Chin, a jesli nie, to sprawa w sadzie. Naprawde nie oplaca sie bawic w handel produktami znanych firm bez ich pozwolenia, niewazne z jakiej branzy, odziezowej czy elektronicznej. A handel podrobkami to jeszcze wieksze ryzyko.
dobre :-)
Gdyby celnik odsyłał przesyłki do dostawcy to chyba Nasze Państwo już dawno by się musiało zwinąć. Paczki nielegalne się konfiskuje a następnie niszczy a nie odsyła! Odnośnie towarów podobnych ale bez znaku handlowego (zarejestrowanego) to nie ma podstaw do zatrzymania towaru, chyba że jest to jakoś uwarunkowane np patentem (kształt, technologia)
po co tak tracić czas? przeczytajcie sobie artykuł na ten temat i wszystko będziecie wiedzieć, przecież to takie proste:
Jak importować towary markowe z Chin?
|
|