|
Telefony komórkowe |
Telefony komórkowe
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam chcialbym przedtawic moj biznes plan otóż chciałbym sprowadzać z niemiec i angli telefony komórkowe ponieważ tam sa bardzo tanie i chciałbym otowrzyc punkt w markecie np. tesco real z tymi telefonami i oczywicie moze jakis czesci obudowy i takie tam ale zeby bylo wiecej pieniedzy to mozna by bylo je wystawiac na aukcjach internetowych wiadome szybki i duzy zysk !! i chciałbym sie zapytac czy opłaca sie takie cos zrobic proszę komentować i jakis porady dawać
Jeśli masz dobre źródło to ok bo w angli nie są az tak tanie.A jesli sie opłaca to musisz sobie doliczyc zmiane jezyka i sim lock a z tel z wyższej półki to juz wyzszy koszt takiej usługi.Jesli sam naprawiasz i bawisz się w to masz sprzęt to ok.Ale na samym handlu niewiem czy tak duzo zarobisz.Druga sprawa niewiem jak u Ciebie ale u mnie markety typu real,tesco ,carrefour czy inne centra handlowe są juz uzbrojone w tego typu usługi i najczęsciej przez firmy które mają sieć punktó w całym kraju,wiec wątpie czy dałbys z nimi rade poniewaz np u mnie w realu czynsz za 30-40m2 to koszt 3-4 tys miesięcznie wiec sam musisz sobie policzyc czy wyjedziesz na prostą.A i u mnie jest np tak ze jesli np w realu jest punkt o takim charakterze to umowy zabraniają na otwarcie drugiergo takiego.
jesli chodzi o lepsze telefony np. samasung czy sony ericsson to juz maja polski jezyk w standardzie tak samo jak i sim lock nie trzeba juz sciagac ale to tylko w angli z tymi sim lockami a sprawa z punktem sprzedaży to trzeba fakt poszukac dobrego miejsca ale zawsze mozna sprzedawac na aukcjach internetowych a naprawy to juz naprawy to we wlasnym zakresie popytac sie bna forach o telefonach napewno zawsze ktos doradzi ale jak juz sie sprowadza telefony z angli czy niemiec mozna takze kupowac tam komputery tylko laptopy i aparaty cyfrowe
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Telefony komórkowe": - telefony komórkowe... - Telefony komórkowe! - Cło na telefony komórkowe w UE? - Telefony komórkowe - Telefony Komórkowe
• Strona 1 z 1
|
|