Wiem że takich tematów były stosy ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytania...
Otóż chce sprowadzać telefony z Chin...chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was to już robi i wychodzi mu to na dobre...moich trzech exporterów (różne firmy) zapewniają mnie że wszystko jest cacy (mają nie tylko telefony ale 10000 innych produktów oraz 50 - 100mln $ obrotów) strona na której ich poznałem to 20x większe allegro. Moi "przyjaciele" mówią że mają już kupców w polsce i dobrze im się z nimi pracuje...tym bardziej że w 100% zapewniają o oryginalności telefonów...zestawach...o tym że będą działać...o polskiej ładowarce i menu telefonu...gwarancja międzynarodowa (i tu nowe pytanie...będzie można taki tel. oddać do servisu w PL??)...mówią też że (cło) nie będzie żadnych dodatkowych opłat za przesyłkę (tylko 30$ za DHL)...w teorii wszystko wydaje się tak idealne że marża wynosiłaby 50-60% (!!!!!) kupuje telefon za 290$ i sprzedaje za 2100zł ( O.O )
mam zamiar zrobić próbę...mianowicie kupić jeden telefon...przetestować....sprawdzić gwar. w salonie etc etc.
poprostu wszystko wygląda cacy....ale boję się o prawo oraz o jakość produktu.
powiedzcie mi coś co jest z tym nie tak bo wygląda to w ten sposób:
mam 900zł...kupuje telefon....sprzedaje za 2000 i kupuje 2....potem 4 ...8...16...32...etc etc
jeśli importujecie telefony z chin to może podrzucicie mi swoich exporterów (chciałbym mieć kogoś zaufanego)
pozdrawiam serdecznie ;)