|
Telemarketing w internecie?? |
Telemarketing w internecie??
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam, mam pytanie do wszystkich, którzy mają styczność z telemarketingiem przez internet. Czy rzeczywiście można na tym zarobić? Ja zapisałam się do pewnej firmy, w której mam sprzedawać tanie rozmowy. Mam określoną dosyć wysoką premię, za każdego namówionego klienta. Ale tak do końca nie wierze tej firmie. Czy macie może jakieś doświadczenia z tego typu firmami?
Niesadze.
Firmy z reguły są w stanie dużo zapłacić za nowego klienta bo wiedzą że ta kwota z czasem im się zwróci. To tak jak z telefonią komurkową. Jeśli tylko kupisz abonament nie na rok a na dwa / trzy lata to z uśmiechem na twarzy dadzą ci telefon wart np. 100zł za 1zł. Dla nich to jest inwestyca. Podejrzewam że w twojej firmie jest podobnie. Potestuj ją. Zobacz ile pakietów sprzedasz przez miesiąc i czy faktycznie dostajesz tyle pieniędzy co oferują. Jeśli wszystko będzie ok pracuj dalej jak nie odejdz.
Tanie rozmowy to napewno przydadzą się Tobie do telemarketingu ale przez telefon nie internet.Telemarketing jest dosyć skuteczny i pozyskiwanie firm do nowego operatora który daje np wieczną prowizję się zawsze opłaca.Trzeba tylko mieć dobrych telemarketerów.
Mam telefon stacjonarny, ale właściwie jego dni są policzone. Jest on tylko przepustką do neostrady. Ile razy dzwoniło do mnie tele2, netia, i wiele innych firm. Za każdym razem mówiłem nie i tyle, i nawet mnie żadne informacje nie obchodziły. Inni pewnie jeszcze gorzej reagują. Musisz się na to przygotować. Bardzo trudna praca to jest.
Prywatnie to nie musisz mieć stacjonarnego, tym bardziej jak mało dzwonisz ale każda wiarygodna firma musi mieć.Poza tym faksować oraz przyjmować faksy możesz tylko ze stacjonarnego.Oczywiście są faksy internetowe ale są mało popularne.
Z reguły tak, ale mi komórka wystarczy.
Pisałeś że chcesz robić telemarketing.Chyba nie będziesz tego robił z komórki? Dam Ci firmę za 7 gr za min (nie Voip,jest do bani)
Ja nic nie chce robić.
Nie wiem, jak jest z perfumami, ale wiem gdzie mozna pewnie i uczciwie zarobic dzieki telemarketingowi internetowemu. Zadne klikanie na bannery, czytanie maili, dziwne inwestycje, kapitaly poczatkowe. Da sie, oczywiscie, ale trzeba wiedziec gdzie :-)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|