|
Telewizja kablowa - strona 3 |
Telewizja kablowa
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zadnych pomysłów? Nie wierze. :)
Tak na logikę myśląc to kapitał powinien być co najmniej ogromny o ile nie większy. Potrzebne są jakieś centra gdzie będziesz odbierał kanały z satelitów i później puszczał je do sieci. Aby jednak to robić musisz mieć zezwolenie na takie coś czyli odpowiednia umowa z podmiotem reprezentującym dany kanał lub raczej grupę kanałów.A umowa = kasa za prawo do transmisji. Nie znam tych kwot ale w ciemno biorę 1 % kasy takiej umowy. Potrzebujesz infrastruktury lokalnej czyli skrzynki, przewody itp itd. Potrzebujesz wreszcie co najważniejsze koncesji na taką działalność. A to już jest załatwianie na szczeblu centralnym czyli w Wa-wie.
Za dawnych czasów to było o wiele łatwiejsze. Kupiłbyś satkę zwykłą i z niej ciągnął większość potrzebnych kanałów. Ale to melodia przeszłości. Nie wydaje mi się aby pojedyncza osoba dysponowała kapitałem na tyle wielkim by coś takiego założyć.
Do uruchomienia takiego biznesu potrzebny ejst sprzet który kosztuje lekko liczac 50 tys zł. Sam koszt utrzymania takiego sprzętu jest spory ( prad plus klima) lekko liczac ok 1-2 tys miesięcznie. Do tego policz ile będzie cie kosztowało podłączenie jednego klienta ( położenie kabla, dzierżawa studzienek itp.). Moim zdaniem miasteczko 6 tys mieszkańców jest zdecydowanie za małe.
Możesz zająć się sprzedazą np cyfrowego polsatu albo cyfry plus. Zakładasz działalność, otwierasz małe biuro, zatrudniasz 2-3 akwizytorów i kasa sama leci ci na konto.
Witam,
mam zamiar założyć telewizję kablową, w której chcę oferować telewizję cyfrową, internet i telefon. Czy zna ktoś sklepy lub firmy oferujące sprzęt do tego biznesu? Przez jaką ścieżkę prawną będę musiał przejść,żeby firma mogła spokojnie funkcjonować? Z góry dziękuję.
Tak po prostu obudziłaś się pewnego dnia i postanowiłaś że założysz telewizję cyfrową czy też masz jakaś wiedzę/kontakty/inne rzeczy by działać w tym kierunku ? Bo z postu ciężko to wywnioskować.
Witam!
Od dawna zajmuję sie pracami zwiazanymi z telwizją kablową czyli buduję i utrzymuję sieci i stacje czołowe wykonuje pomiary regulację dbam jako podwykonawca o sieci TVK, moją propozycją jest wybudowanie sieci dla siebie jest to niestety kosztowna operacja w związku z czym poszukuję wspólnika który zainwestował by około 2mln zł. Więcej szczegółów pod telefonem 668563443 lub przemowozniak@o2.pl
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Telewizja kablowa - strona 3": - TELEWIZJA - Telewizja w internecie - telewizja internetowa - Telewizja lokalna - Telewizja i multimedia
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|