|
Telewizja kablowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam! Od jakiegoś czasu myślę o założeniu telewizji kablowej w miejscowości 3 tys mieszkańców. Czy to dobry pomysł i do kogo mam się zgłosić o zezwolenia, pomoc. Z góry dziękuję.
3 tys mieszkańców a jest tam jakieś osiedle?
Pomysł dobry moim zdaniem, jakiego operatora byś preferował ??
Osiedla są dwa: jedno to domki jednorodzinne, a drugi to bloki jest ich 5 po ok 24 rodziny. co do operatora to nic nie wiem ponieważ szukam podpowiedzi. ps. nic niw wiem o tym biznesie i nie wiem gdzi i do kogo pytać ?
Moim zdaniem fajny biznes. Ale jak w każdym biznesie są plusy i minusy.
1. Plusy: - możesz prowadzić dodatkowe usługi takie jak dostęp do Internetu. - gdybyś miał trochę sprzętu mógłbyś założyć przytym telewizję lokalną i umieszczać spoty i plansze reklamowe. 2. Minusy - 3 tys mieszkańców
3 tys mieszkańców to największy minus, większość zapewne ma dekodery, antenki, niektórzy nie lubią TV, innych nie stać i zostanie Ci 20% potencjalnych klientów czyli bardzo mało.
Zawsze można zrobić ankietę czy chcieliby mieć własnego dostawcę.
dzieki za podpowiedz. moze i faktycznie zrobię ankietę. pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje. ps. może jak by się coś przypomniało na ten temat to proszę pisać.
Moa miejscowość w okolicy miasta 20000 też miała zostać podłączona do sieci kablowej. Ma trochę ponad 3000 mieszkańców i wyszło na to że sie nie opłaca. Ludzie od tego chodzili od drzwi do drzwi i się pytali czy jesteśmy zainteresowani podłąćzeniem kablówki. Chętnych było widocznie za mało bo nie podłączyli
|
|