Witam wszystkich. :cool:
Jednym z moich pomysłów na własny biznes jest telewizja w internecie. Mam już domenę, początkową ramówkę, a także znajomych studentów dziennikarzy. Na cały pomysł chciałbym przeznaczyć do 500 000 zł. Co Wy na to ??
|
Telewizja w internecie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. :cool:
Jednym z moich pomysłów na własny biznes jest telewizja w internecie. Mam już domenę, początkową ramówkę, a także znajomych studentów dziennikarzy. Na cały pomysł chciałbym przeznaczyć do 500 000 zł. Co Wy na to ??
fajny pomysl moze byc daj adres tej strony
A czy polskie łącza zapewnią odpowiednią jakość?
Mówisz 500tys. zł?
A nie myślałeś o koncesji na nadawanie w telewizjach kablowych? Na początku nadawałbyś w samym Lublinie i okolicach. Później w innych miejscowościach w województwie. Są plusy i minusy. Plusy: - większe przychodzy za reklamy - opłaty od operatorów telewizji kablowej - większa oglądalność (nie każdy jeszcze ma Neta, i nie wszyscy mają szybkiego) - też będziesz mógł nadawać w Internecie Minusy: - zatrudnienie wiekszej ilości pracowników - większe koszty - wymagana koncesja Chyba tyle na początek.
Polskie łącza są do tego przygotowane.
Jednak inwestycja o ktorej piszesz to znacznie większe koszty. Około 1 mln USD. Kilka takich projektów jest już uruchomionych w naszym kraju. jednak to o czym ty piszesz to chyba raczej wypożyczalnia filmów online. Jeżeli jesteś naprawdę czymś takim zainteresowany to mogę pomóc. Pisz na priva.
|
|