Witam wszystkich. :cool:
Jednym z moich pomysłów na własny biznes jest telewizja w internecie. Mam już domenę, początkową ramówkę, a także znajomych studentów dziennikarzy. Na cały pomysł chciałbym przeznaczyć do 500 000 zł. Co Wy na to ??
|
Telewizja w internecie |
Telewizja w internecie
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. :cool:
Jednym z moich pomysłów na własny biznes jest telewizja w internecie. Mam już domenę, początkową ramówkę, a także znajomych studentów dziennikarzy. Na cały pomysł chciałbym przeznaczyć do 500 000 zł. Co Wy na to ??
fajny pomysl moze byc daj adres tej strony
A czy polskie łącza zapewnią odpowiednią jakość?
Mówisz 500tys. zł?
A nie myślałeś o koncesji na nadawanie w telewizjach kablowych? Na początku nadawałbyś w samym Lublinie i okolicach. Później w innych miejscowościach w województwie. Są plusy i minusy. Plusy: - większe przychodzy za reklamy - opłaty od operatorów telewizji kablowej - większa oglądalność (nie każdy jeszcze ma Neta, i nie wszyscy mają szybkiego) - też będziesz mógł nadawać w Internecie Minusy: - zatrudnienie wiekszej ilości pracowników - większe koszty - wymagana koncesja Chyba tyle na początek.
Polskie łącza są do tego przygotowane.
Jednak inwestycja o ktorej piszesz to znacznie większe koszty. Około 1 mln USD. Kilka takich projektów jest już uruchomionych w naszym kraju. jednak to o czym ty piszesz to chyba raczej wypożyczalnia filmów online. Jeżeli jesteś naprawdę czymś takim zainteresowany to mogę pomóc. Pisz na priva.
Interesuje mnie stworzenie strony internetowej na ktorej bedzie mozliwosc obejrzenia danego programu telewizyjnego za oplata...cos jak ta strona ... ktora jeszcze nie dawno byla za darmo i bardziej dla znajomych niz tak OFICJALNIE jak teraz...mozna cos wiecej ??
iPla kolego ... Już jest i starczy ... Nie pchaj się / Pozdrawiam
Przecież to nie jest legalne.
A może bardziej stworzenie ,,programu tematycznego,, o swoim mieście coś jak tv lokalna ale przez komputer. Śrem takie coś ma
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|