|
Dyskoteka |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam posiadam 100 tys kapitału i mysle to zainwestowac dyskoteke lokal jest do zaadoptowania po starej gorzelni z tym że trzeba go kupic ale wziałbym kredyt jeszcze i mysle zeby starczylo.uważam że pomysł jest dobry tym bardziej że w okolicy nie maa rzadnej porzadnej i dużej dyskoteki najblisza około 40 km.Tylko nie wiem jak to wyglada wszystko z drugiej strony czy to prawda z tymi haraczami wymuszeniami co o tym myslicie.
Nie ma zadnych haraczy i wymuszen:)co noajwyzej mozesz wejsc w uklad z dealerami narkotykow beda odpalac Ci prowizje a Twoi ochroniarze beda kasowac innych:)
e tam w układy wchodzić. Przecież z kredytu może zbudować labolatorium, a na dachu plantację zasadzić, a ochrona będzie rozprowadzać. Zaoszczędzi na pośrednikach :!:
nie byłbym taki pewien czy nie ma.. a raczej bym powiedział ze sa tylko ludzie którzy nie maja doczynienia z tego typu biznesami o tym nie wiedzą. Nie chce straszyc ale jak na moje do dyskoteki pokusza sie podjechac o jakis skromny procent z zysków.. osobiscie wiem ze do pubów wjezdzaja a co dopiero dyskoteka.. nie wiem jak to jest jak od poczatku zatrudniasz profesjonalna agencje ochroniarska..cos obiło mi sie o uszy ze wola zostawic w spokoju taki lokal.. ale to Ty musisz zatrudnic kogos pierwszy zeby oni nie "zatrudnili" sie U Ciebie.. Ja wiem ze potrafili podjechac z duzego miasta do mniejszego oddalonego o 30km zeby jeden lokal zapłacił i to raczej sprawdzone zródło.. podsumowujac moja skromna rada: od poczatku zatrudnic profesjonalna agencje ochrony i powinno byc spokojnie Pozdrawiam
nie zebym byl specjalnie zoritentowany, ale z tego co mi wiadomo (nie, ze slyszalem - poprostu wiem) to czesc wlascicieli dyskotek zarabia glownie na tym, ze przymykaja oko na pewne rzeczy jakie dzieja sie w ich lokalu. Wynika to z tego, ze koszty prrowadzenia takiej dzialnosci naprawde sa duze, tak samo jak poczatkowe naklady, a zyski czerpie sie albo z wejsciowek, albo z alkoholi i napojow - ale te nie kazdy kupuje tak naprawde.
Ogolnie rzecz biorac jest to biznes w ktory nie wchodzi sie 'ot tak'. Nasza rzeczywistosc. Jednak w gruncie rzeczy wszedzie 'show-biznes' ;)posiada swoj pół-światek (nie koniecznie musi to sie zle kojarzyc) pozdrawiam.
Rzeczywiście.... Właściciele tego typu lokali przymykają oczy na niektóre sprawy by oczywiście zarobić. Bo na samym alkoholu i biletach wstępu nie wiem czy do końca można tak zarobić. Trzeba pamiętać o kosztach utrzymania, modernizowaniu sprzętu muzycznego, wynajmowanie coraz to lepszych dj, aby zrobić reklamę i zwiększyć liczbę osób odwiedzających klub i oczywiście co jakiś czas dyskoteka ponosi drobne strraty przy bujkach itd....a dobra ochrona dyskoteki również kosztuje.
zalezy jakie miasto, wies. łatwiej zrobic na wsiach dyskoteke niz w miescie.
Masz wielka racje,wielkie dyskoteki sa na wsiach dlateg ze wzburzona czyms mlodzierz nie rozwli samochodow czy tez czyichs budynkow,co najwyzej podbiega se po trawie i mu przecjdzie i Ty za to nie musisz placic,a i ziemia o wiele taniej wychodzi.
Tylko z dobrodziejem problem wiekszy.
Na wsiach maja mniej pieniedzy niz w miescie, ale tez mniejsze wymagania.
co do kosztow DJ osoby pokroju C-bool Hubertus biora za jakies 1.5 godziny grania 200 zł..>
a wiec wydaje mi sie ze nie az tak duzo....
Kwota śmiesznie mała jak na takie przedsięwzięcie. Wiem co mowie - prosze mi wierzyc. Największe koszty są tam gdzie ich nie widac. Problem jest w tym, że w tym biznesie nie można się rozwijać stopniowo a trzeba od razu iść na maxa. Ta kwota jest dobra na otworzenie małej knajpy. Dyskoteka to inna liga.
Dyskoteka wiąże się z dużymi kosztami ale też są z niej ogromne ZYSKI. Bardzo ogromne.
Wszystko zależy od dobrego wystroju wnętrz dobrego nagłośnienia i dobrego DJ który będzie rozgrzewał publiczność oraz dobra ochrona. Wszystkie najlepsze dyskoteki na które co tydzień w każdą sobotę przychodzi ok 500 i więcej osób są zbudowane na wsiach. Blue w starożrebach koło płocja Omen w póśnicy koło działdowaa Ibiza w Uniecku koło Ciechanowa. Te dyskoteki mają dobre wn etrze dobrą muze i dobrego Dj. Jeśli chcesz już robić dyskoteke to rób takiego formatu jak te. Tygodniowo będziesz miał 500 osób spokojnie lub więcej. Wejściuwa jak wszędzie 10zł. Chyba, że bedzie jakaś atrakcja w stylu znanego Dj lub taniec go go, czy na przykład piana party. Dobry Dj bierze za 1,5 godziny od 1500 do 4000zł. A Dj który za 1,5 godziny bierze 200zł to nie można go nazwać Dj. Najdrożej będzie Ci wychodziła ochrona oni zgarną najwięcej. Lecz zyski policzmy teraz:) : 2500 tys osób miesięcznie(4 dyski w miesiącu) X 11(bo raz będziesz brał 10 raz 12 średnio 11 zł za bilet) można w wakacje robić także w niedziele dyski ale to już bardzo mało osób przychodzi. ale zawsze coś. więc 2500 X 11 = 27 500 zła bilety za parking powiedzmy że 1/5(500) osób X 5zł = 2500 zł powiedzmy że te 2500 na każdej dysce wypije browar albo cole albo drinka albo coś jeszcze i wyda średnio na każdej dysce 10zł (niektórzy wydają po kilkaset złotych) to wychodzi 2500 osób x 40(4 dyskoteki) = 100 000 Razem wychodzi: 130 000 zł !!! ZYSKU od którego trzeba odjąc wydatki i opodatkować. Wydatlki: Pensja dla pracowników: 2 parkingowych - 2x 1000= 2000 1 z biletami - 1500 1 w szatni (w zime 2) - 1000 4 barmanów (musisz mieć przynajmniej 2 bary i w każdym po 2 barmanów) - 4x1800=7200 i ze 3 osoby które potem posprzątają w WC i na sali. 3x1000 = 3000 DJ od muzyki - 4000 LJ od świateł - 2500 Razem : 21 200zł Ocgrona: ok 10 pracowników X 2500 = 25 000 Zaopatrzenie: wydamy 1/3 tego co zarobilyśmy czyli 33 800zł Prąd woda itd itk: 2000zł Występy w Klubie: 10000zł inne nie przewidziane: 8 000 Razem: 100 000 ZYSK: 130 000 - 100 000 = 30 000 zł od tego podatak:) Ale możesz dorobić sobie na dragach miesięcznie na czysto miałbyś jakieś 25 000zł.
jak by nie patrzyl bardzo dobre obliczenia ,ale troszke malo tych sprzatajacych :razz:
Barmani też troche sprzątają :wink:
Zyski podniosłaby Ci takżre tzw. "mała sala" na której gra się tylko muzykę pop dance. Na dużej sali tylko techno hause i trance.
no wszystko ok a mogłbyś jeszcze obliczyć koszt postawienia lokalu pozdro
|
|