Rozumiem,że agencja opiekunek nie jest dobrym pomysłem,skoro nikt nawet nie chciał go skrytykować,to teraz z innej beczki,mam jeszcze takie pomysły, i wręcz błagam o opinię.
Po pierwsze zakup młynka do przemiału tworzyw sztucznych,np butelki plastikowe są mielone mechanicznie rozrdabniane i ktoś tę miazgę odbiera i produkuje nowego coś z niej,a uznałam to za dobry pomysł na podstawie danych "Szacuje się, że rocznie w Polsce wytwarzanych jest 130 tys. ton butelek PET (politereftalanu etylenu). Rynek opakowań wyprodukowanych z PET rozwija się średnio 5–10% rocznie. W wyniku tego systematycznie wzrasta ilość zużytych opakowań. Nie sprasowane butelki błyskawicznie wypełniają składowiska odpadów i potrzeba kilkuset lat na ich całkowitą biodegradację. Ich roczna objętość przekracza 7,5 mln m3."
Trzeba tylko wymyślic jak pozyskiwać te butelki bo ze sprzedażą to problemu nie będzie nawet podejrzewam tych brudnych wiórków.
Następnie z moich badań własnych wynika,że warto wejść w branże opakowań,czyli zakup maszyny do ich produkcji,może papierowe torby opłacałoby się,o różnych kształtach,fakturach,wielkościach,tutaj to można sie bawić.Ale nie tylko torby, przecież każdy produkt ma swoje opakowanie,które można zmieniać,ulepszać,np mnie osobiście denerwują opakowania do kawy,albo ja jestem ciamajdą,bo zawsze gdy otwieram 25 dag opakowanie kawy, to ta część,w której jest próżnia,ta srebrna mi się rozrywa i nieco kawy ląduje na podłodze(a mam pomysł na opakowanie,które zachowa próżnie i nie trzeba wielce modernozowac linii produkcyjnej a nie będzie się rozrywać),nie wspomnę o foliowych opakowaniach spożywczych co rusz się rwących.
Następnie myślałam o pożyczkach(rodzaj lombardu)dla firm,ale to już duże pieniądze np. ktoś ma mieszkanie warte powiedzmy 200.000 i chce otworzyć swój interes,a banki dadzą mu pożyczke,ale oprocentowanie go nie sadysfakcjonuje,a we wszystkich lombardach %też niezadowalający,a u mnie dostanie na konkurencyjny%,a ja mieszkanie dostanę pod zastaw i np je moge wynajmować,ale nie wiem % lombardowy nie jest sztywno ustalany?Tutaj też można być konkurencyjnym?
Oczywiście kolejny jakże na czasie pomysł to wyciskanie tego oleju do biopaliwa,tylko ciekawam czy trzeba na to mieć jakieś pozwolenia
To może wegetariański katering?Teraz panuję moda na zdrowy styl życia i wiele osób pracujących ciężko,umysłowo w firmach w trosce o swoją sylwetkę może i korzystało by z usług tylko takiej firmy.
I myślałam jeszcze z takich rzeczy, których nie dostrzegam na częstochowskim rynku o otwarciu księgarni połączonej z kawiarenką,ale tutaj miałam od razu wizję oblanych kawą książek:),więc trochę to ryzykowne i chyba mało oryginalne,ewentualnie kawiarenka dla mam i dzieci,np. takie miejsce ,gdzie jest wydzielona część dla dzieciaków na zabawy,gry,może i dla starszych- komputer,a mamy w części dla mam:)mają do wyboru czasopisma,jakąś kobiecą literaturę,oczywiście kawka,miejsce do posiedzenia,pomieszczenia z salonem masażu czy małej kosmetyki,ja już nie wiem co otwierać!
Jeśli by otworzyć tylko sklep internetowy,bo też nie wiadomo w co trafić,przecież nie otworzę supermarketu internetowego,a może twój prywatny nauczyciel?
Dziecko wraca ze szkoły,i nic nie skumało na lekcji, włącz komputerek i tam może się douczyć,przy pomocy nauczyciela on-linie,rodzice wykupują mu abonament,na ile tam chcą,i takie korki w domu z komputerem,echhhh,chyba mam same utopijne pomysły
Prawie wszystko już jest,można tylko to ulepszać,lub wymyślać coś nowego
Można wpaść w depresję!