7 lutego 2010 odbyła się Akademia MLM w Hotelu Kyriad Prestige w Warszawie, z udziałem gościa specjalnego- pana Manfreda Wunderlinga.
Na polski rynek pan Manfred Wunderling wprowadza nowy biznes z wyjątkowymi produktami.
Na to wydarzenie przyjechały osoby z całej Polski. W sumie udział wzięło ponad 500 osób.
Manfred Wunderling
- Lat 48
-Pomysłodawca i założyciel wielu projektów biznesowych na świecie.
-Szkoleniowiec, który szkoli zespoły sprzedażowe w wielu krajach świata.
-Osoba, dzięki której- wiele światowych koncernów światowych osiągnęło międzynarodowy sukces-w biznesie.
-Przedsiębiorca prowadzący wiele biznesów międzynarodowych.
- Osoba, która ma zmysł i węch do robienia pieniędzy :-)
Manfred Wunderling
Oprócz tego biznesu który nam przedstawił w Hotelu Kyriad Prestige, zajmuje się jeszcze kilkoma innymi biznesami, jednak ten jako jedyny- nazwał najszybszym biznesem świata w całej swojej karierze.
Na Węgrzech w przeciągu ostatnich 6 miesięcy- w struktury Manfreda Wunderlinga wpisało się ponad 10000 tysięcy osób, co potwierdza tylko to, że nie tyle jest ważny produkt, ale ważni są ludzie, z którymi w danej firmie się współpracuje :-)
Nowy wymiar spojrzenia na biznes MLM
Czy produkt jest naprawdę w MLM najważniejszy i czy muszę być do niego święcie przekonany ?
Założę się, że większość liderów MLM- odpowie ci krótko, że dla nich produkt jest najważniejszy.
Dla mnie produkt jest ważny ale nie najważniejszy.
Dla mnie ważniejsze od produktu zdecydowanie są 2 rzeczy:
Plan marketingowy pozwalający na szybkie zarabianie i to z kim współpracuję w biznesie.
Bo czy np: właściciel kilku aptek, który prowadzi te apteki jako czysty biznes- musi koniecznie wypróbowywać na sobie każdą szczepionkę którą sprzedaje ?
Albo, czy musi on łykać każdy lek jaki sprzedaje lub czy musi wsmarowywać w siebie te wszystkie emulsje aby sprawdzić czy działają, które z kolei ludzie od niego kupują ?
Czy krawiec szyjący ubrania na miarę, musi te ubrania na siebie przymierzać ,aby je sprzedawać ?
Czy właściciel hipermarketu, musi spróbować każdego produktu, który leży u niego na półce aby prowadzić biznes ?
Czy właściciel Mc Donalda- musi cały dzień i noc, jeść te wszystkie hamburgery i być do nich osobiście przekonany aby je sprzedać ?
Powiem ci coś. Jestem osobiście przekonany, że on jada posiłki w najlepszych restauracjach i jada zdrowe jedzenie.
Przykładów mógłbym mnożyć wiele...
Dlaczego więc jedni ludzie budują szybko organizację networkową w MLM a inni przychodzą i odchodzą ?
Jeżeli będziemy koncentrowali się tylko i wyłącznie na szukaniu ludzi chorych do naszego biznesu lub też tylko tych, którzy chcą jedynie spróbować naszego produktu, to czy dzięki takim osobom, nasz biznes będzie się geometrycznie rozwijał w tempie błyskawicy ?
Pewnie ci będzie przybywało po pewnym czasie osób, ale głównie będą to ludzie chorzy, którzy chcą jedynie spróbować twojego produktu, ponieważ chorzy będą ci szukali chorych itd- jeżeli wykreujesz w nich takie myślenie...
Ale wierz mi lub nie, że wtedy twój biznes nie będzie się rozwijał szybko, ponieważ każdy z nich najpierw będzie się musiał przekonać do produktu sam na własnej skórze zanim przystąpią do twojej grupy- nie będziesz miał więc wtedy budowniczych biznesu.
A co z tymi, którzy powiedzą ci po 3 miesiącach, że produkt na nich nie podziałał i nie są zadowoleni, czy pozostaną w twoim w biznesie ?
Zamiast rozwijać swój biznes i poświęcić swój czas na kreowanie liderów, twoja praca będzie polegała na ciągłym uzupełnianiu tych, którzy już odpadli. Takie nastawienie do budowania biznesu MLM, nie prowadzi do wybudowania olbrzymiej organizacji składającej się z wielu oddanych liderów i do dużych dochodów z niej płynących.
To jest tylko zwykły JOB.
Dlaczego więc zatem nie pójść na skróty i nie zacząć od dziś budować w szybkim tempie- dużego i stabilnego biznesu MLM ?
Aby wybudować duży i stabilny biznes MLM musisz naprawdę zmienić już z samego początku gdy zaczniesz go budować- swoje myślenie i nastawienie do swojego biznesu oraz musisz spojrzeć na swój biznes ( od strony biznesu ), bo tym właściwie jest MLM.
Musisz wykreować swoich liderów, aby ci byli zainteresowani rozbudową biznesu i mogli spojrzeć na MLM z perspektywy biznesu a nie produktu.
Jeżeli zmienisz to nastawienie- wtedy twój biznes będzie się rozwijał w rekordowym tempie!
Dlatego też są dwie grupy osób w MLM.
Ci którzy pracują i tworzą swoje gigantyczne organizacje aby później móc przejść na emeryturę i czerpać korzyści z pasywnych dochodów z organizacji, którą wybudowali, i są też ci- którzy cały czas pracują. Wierz mi lub nie ale oni nadal będą pracować...
Na koniec powiem ci, że znam wielu liderów mających olbrzymie organizacje networkowe, którzy używają swojego produktu jedynie wtedy, kiedy im się o tym przypomni, ponieważ wykreowali swoich liderów pod względem rozbudowy biznesu a nie pod kątem szukania zainteresowanych ich produktem.
Już prawie kończę :-)
Osoby mające duże doświadczenie w MLM a nawet te osoby, które tego doświadczenia nie posiadają- to w tym przypadku i tak wszyscy się zgodni :-) , że bardzo często sukces w MLM, jest uzależniony od tego kiedy się zaczyna współpracę z daną firmą.
Firma MLM, którą nam zaprezentował Manfred Wunderling na ostatnim spotkaniu- tłumaczy dopiero strony internetowe na język polski a więc jest to najlepszy moment aby się do nas przyłączyć i zacząć od dziś ciężko pracować.
Ktoś z mojej organizacji niedawno powiedział, że największe firmy MLM w Polsce, swój sukces osiągnęły w głównej mierze dlatego, ponieważ pan Manfred Wunderling szkolił top liderów tych firm- a ja dopowiem od siebie, że w istocie rzeczy właśnie tak było :-)
Serdecznie zapraszam sympatyków MLM do kontaktu ze mną.
Takich spotkań jak te w Hotelu Kyriad Prestige z Manfredem Wunderlingiem będzie coraz więcej.
Osobiście sam osiągnąłem znaczny sukces w jednej z firm MLM, a więc możesz być przekonany, że współpraca ze mną zapewne szybko zaowocuje :-)
A teraz ciekawostka
Biznes Manfreda Wunderlinga, nie wymaga w Polsce zakładania firmy i opłacania ZUS!
Dochód otrzymujemy co tydzień, na naszą prywatną kartę firmową z zagranicy- w EURO, który rozliczamy raz w roku w deklaracji PIT
( czyli tak jakbyśmy pracowali za granicą )
Uwaga:
Najbliższe spotkanie odbędzie się w Hotelu Kyriad Prestige w Warszawie
Ul. Towarowa 2
1 piętro
Sala
( z napisem na drzwiach Manfred Wunderling )
Aby się zapisać na to spotkanie, proszę o wcześniejszy kontakt abym mógł przygotować wystarczającą liczbę krzesełek :-)
Tel. 668039792
Do zobaczenia na spotkaniu :-)