Witam serdecznie
Mam problem ze sklasyfikowaniem DG. Chciałem sie zająć nagłaśnianiem koncertów i nie za bardzo wiem pod jakie PKD to podciągnąć. Dzięki za odpowiedzi
|
Jakie PKD? |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie
Mam problem ze sklasyfikowaniem DG. Chciałem sie zająć nagłaśnianiem koncertów i nie za bardzo wiem pod jakie PKD to podciągnąć. Dzięki za odpowiedzi
Możesz dać:
32.30.B Działalność usługowa w zakresie instalowania, naprawy i konserwacji sprzętu radiowo- telewizyjnego oraz sprzętu do operowania dźwiękiem i obrazem 31.62.B Działalność usługowa w zakresie instalowania, naprawy i konserwacji sprzętu elektrycznego, gdzie indziej niesklasyfikowana 31.20.B Działalność usługowa w zakresie instalowania, naprawy i konserwacji elektrycznej aparatury rozdzielczej i sterowniczej 29.43.B Działalność usługowa w zakresie instalowania, naprawy i konserwacji pozostałych narzędzi mechanicznych, gdzie indziej niesklasyfikowana
Witam.
Jeżeli chcesz być pewnien co do kodu. (Ma to znaczenie np dla urzędu skarbowego, np nie wszystko da sie robić na ryczalt) to napisz pismo do GUS w Łodzi. Napisz co chcesz robić a oni za ok 50 zł okresla ci kod. Jest to niepodwarzalne dla US. Pozdrawiam
Witam !!!
Mam pytanko. W miesiącu styczniu chce złożyć firme i mam problem z przydzieleniem PKD. Moja firma będzie się zajmować artystycznym zdobieniem i malowaniem szkła. Będę wykonywał usługi dla klientów indywidualnych jak i dla firm (stolarskie, meblowe, budowlane itp.) Będą to witraże, malowane szkło na ściane, do mebli witryny, szkło zdobine do drzwi zew i wew. świetliki itd. Czy może ktoś mi podpowiedzieć jakie PKD mam sobie przydzielić. Proszę o pomoc.
[quote="Mateusz"]Możesz dać:
...to nie bedzie odpowiedz tylko pytanie/prosba... Chce zalozyc dzialalnosc gospodarcza zajmujaca sie oprawianiem obrazow, luster i sprzedaza akcesorii malarskich dla artystow plastykow... mam problem ze znalezieniem numeru PKD, pomozesz ? widze ze ostatni post dodany dwa lata temu, wiec nie wiem czy moge liczyc na pomoc... Ratunku !!!
Jakie ratunku?
Zmierzam założyć działalność i mam duży problem z klasyfikacją numeru... Szukam pomocy. Widziałam, że jednej osobie udało się pomóc więc liczyłam/liczę że mi tez sie poszczęści :)
Nazwa dzialalnosci: oprawa obrazów
Kod PKD: 1629Z Opis: Produkcja pozostałych wyrobów z drewna; produkcja wyrobów z korka, słomy i materiałów używanych do wyplatania
Dzięki Mateusz. To już wcześniej znalazłam... i trochę nie pasuje bo nie będę zajmowała się produkcją tych ram, tylko świadczyła usługi oprawy obrazów itp. w ramy wykonane na zlecenie, dodatkowo będę szkliła obrazki i zajmowała się sprzedażą luster, więc staram się też szukać pod szklarstwem... ale bez efektu :( Działalność usługowo-handlowa...fajna sprawa, ale trudno sprecyzować ją w dokumentach.
Ech... szukanie pod szklarstwem, kiełbasiarstwem, poduszkarstwem...
PKD, to nie jest PKWiU i zajmuje się przede wszystkim sposobem prowadzenia działalności, a nie jej przedmiotem (przedmiot działalności w PKD, to rzecz zupełnie drugoplanowa. Ważne jest wpierw czy produkujesz, czy sprzedajesz, czy też świadczysz usługi. Ważne jest w jaki sposób to robisz - detalicznie, hurtowo, wysyłkowo, przez internet... itp. i gdzie handlujesz Amniej ważne, albo całkiem pomijane jest to czym handlujesz Dlatego próżno szukać np. handlu kiełbasą, czy handlu poduszkami czy też obrazami. Wszystko podpada (w większości wypadków pod jeden worek) - sprzedaż detaliczna, handel hurtowa itp. Sprzedaż w wyspecjalizowanych sklepach lub poza nimi. I sprzedawać możesz zarówno kiełbasę jak i ogórki.
|
|