Witam,
wpadł mi do glowy pewien pomysł, ale nie wiem czy wystarczająco dobry by bawić się w inwestowanie, mianowicie, mieszkam w ok. 500tys miescie i widziałem salony gier, te typowe z automatami i maszynami typu- jednoręki.
Ale jeszcze śię nie spotkałem ( choć może się myle ) z salonem gier konsolowych. W takim salonie, troche/ minimanie na wystrój baru/pubu znajdowały by się konsole takie jak: Playstation 2, X-box, Game Cube itp. Były by odpowiednio zabudowane oczywiści aby uniemożliwić kradzież do tego jakieś kanapy i i barek typu czipsy, paluszki.
Oprócz tego zawsze mógł by się znaleźć tam duży telebim przydatny podczas imprez sportowych emitowanych na żywo, a zauważyłem, że ostatnio bary w których jest możliwość obejrzenia ważnego meczu w TV w gronie znajomych po pracy są oblegane. Aha i zawsze jest możliwość wstawienia jakiegoś bilardziku albo piłkarzyków.
I jeszcze opcja wprowadzenia alkocholu bo jak wiemy to nieodłączny partner takich weekendowo-wieczornych eskapad do barow, klubow itp, tylko wtedy istnieje większe prawdopodobieństwo próby kradzieży lub dewastacji jak to jest po alkocholu.
Grupą docelową byli by przedewszystkim młodzi ludzie na tygodniu, ale też mężczyźni wieczorami a w szczególności w weeked.
W sumie nasunął mi się też obraz empiku w moim miescie, zawsze jest wystawiona tam jakaś konsola i gra na której mozna pograć w ramach jej promocji, i co za tym idzie zawsze ale to zawsze siedzą tam małolaty ulicy. Taki widok odstrasza klientów.
Co myslicie o tym czy taki pomysl miałby szanse wypalic i zarobić. Sam jak bym sie dowiedział, że istnieje cos takigo, to zamias co piatek (a czasem czesciej) z kolegami isc do tego samego baru, poszedl bym do takiego, żeby popykac trchoe w piłeczke przy piwku, a nie wszystkich stac na taka konsole. Pozdrawiam i prosze o szczere odpowiedzi jak to widzicie.
Sory ze sie tak rozpissalem :P