|
Bioopał z osadów sciekowych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czyż nikomu nie leży na sercu ochrona srodowiska. Przecież utylizacja osadów ściekowych z przerobem ich na brykiet opałowy to strzał w 10. Problem na dzień dzisiejszy nie rozwiązany w naszym Kraju. Pomysł sprawdzony,działający,mam wszystko (oprócz kasy) aby to mogło zadziałać. Potrzeba tak nie wiele......
a wiesz moze jaka wartość opałową (jesi wogóle) ma ten brykiet?
to jest własnie typowe podejscie bezkompetencyjne osoby do biznesu brakuje tak niewiele ....tylko kasy? bez kasy nawet genialnych pomysłow nie mozna zrealizowac nie mówiac juz o beznadziejnych nikt nie lubi wyrzucac w guano pieniedzy a skoro brakuje ,,tylko kasy" a pomysł jest taki genialny to weż kredyt niech rodzice zastawia mieszkanie i pracuj zobaczymy czy tk chetnie zastawia mieszkanie i beda mieli zaufanie do pomysłow synka a jak się nie sprawdzi pomysł to masz jeszcze dworzec centralny do mieszkanie
Więcej pozytywnego myslenia "przyjacielu" , zżerają cię jakies głęboko ukryte kompleksy i mały format. wartośc kaloryczna tych brykietów to 19 kJ/kg Miłego dzionka.
Brakuje liczb. Przedstaw obliczenia i swoja wizję działającego przedsiębiorstwa.
mnie koles nic nie zzera
kolesiu duzego formatu ,z mała kasą (a własciwie bez kasy) latasz po róznych forach i czy ktos ci dał powazna odpowiedz? moze wszyscy są małego formatu? dlaczego nie wezmiesz kredytu ,który banki daja dla ludzi duzego formatu na duze (ale powazne przedsięwzięcia) wez milo czy dwa milony euro kredytu i zrób cos wrescie z tym gównem a jak juz zejdziesz na ziemie ,to napisz cos madrego
Ile potrzeba kasy na ten biznes i jak wygląda odzyskiwanie bioopału masz jakis biznes plan to może coś wymyślimy jam mam troche kasy i też myslałem o bioopale. Pozdrawiam
Możesz coś więcej napisać na ten temat. Masz może jakieś stronki o tej tematyce?
Ile kasy ci potrzeba na rozkrecenie takiego biznesu.
Gość chyba nie ma zamiaru się już chyba odezwać w tym temacie
Panowie, sorry ale nie było mnie w domeczku i nmie sprawdzałem poczty. Odpowiedz na pytanie, ile kasy potrzeba,otrzymamy jak bedziemy wiedziec jakiej wielkości miasto mamy obsłużyc. Na pierwzsy rzut oka technologia nie jest tania lecz, można i trzeba korzystac z środków pomocowych. Na dodatek Gmina płaci Wam za odbiór osadów. Cena do negocjacji. Może to byc 50 zetów jak i 100. Wartośc opałowa brykietow 19 kJ/kg. Jesli Was to interesuje to przesle Wam krotki opis technologi.Opatentowanej. Na kompie bede dopiero wieczorkiem. Miłego dnia
ale ile kosztowałaby cała linia produkcyjna która by to produkowała?
Piotr a ile chcesz przerabiać ? 1000 ton czy 100 000ton ? Ceny lini beda rózne
To także pewnie zależałoby od tego ile miałbym tych ścieków.
Musze przeanalizować rynek. Masz jakieś stronki z tą tematyką?
niestety jedyną stronka jestem ja
[ Dodano: Wto Lip 25, 2006 9:12 pm ] bardziej istotne jest ile masz osadów a nie scieków. Ścieki to woda, a osady to błoto ktore pozostaje po oczyszczeniu ścieków.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobre. Masz jakieś materiały na ten temat?
|
|