Witam;
Mam na imię Grzegorz. Jestem młody i ambitny, ale nie mam wystarczającego kapitału na biznes który opisuje poniżej. Dlatego szukam inwestora, (inwestorów) i pisze tu w tym celu.
Mój pomysł to bukmacher internetowy, zarejestrowany np. na Malcie, w Wielkiej Brytanii lub w jakimś raju podatkowym. Dlaczego właśnie to?
Odpowiedź jest prosta. Można bardzo dużo na tym zarobić. W najbliższych latach zakłady wzajemne czeka wielki boom co przedstawia poniższy raport:
„Wartość światowego rynku zakładów bukmacherskich w internecie szacowana jest na 4,9 mld dolarów w roku 2003 oraz 7,1 mld dolarów w 2004 r. (są to najczęściej podawane szacunki analityków firm River City Group i Christiansen Capital Advisors). Inna firma analityczna Datamonitor prognozowała, że kwoty te wyniosą nawet odpowiednio 8,25 mld dolarów i 11 mld dolarów, zaś w roku 2015 obroty w tej branży sięgną aż 125 mld dolarów. Biznes kręci się coraz lepiej m.in. z powodu coraz większej dostępności internetu (w tym wygodnego szerokopasmowego) oraz dzięki możliwości zawierania zakładów za pomocą telefonów komórkowych. Według firmy badawczej NielsenNetRatings w styczniu 2003 r. witryny bukmachersko-hazardowe odwiedziło blisko 6 mln Europejczyków - prawie dwukrotnie więcej niż w styczniu rok wcześniej.”
Dodam jeszcze że przychody z tej rozrywki zwiększają się ostatnio co roku o 30-50 proc.
W 2002 roku było to 530 mln zł ( tylko w Polsce u bukmacherów naziemnych. Źródło ministerstwo finansów) Oznacza to że w tym roku 2005 przychody szacuje się na 1 mld 170 mln zł!!! W internecie firmy rozwijają się o wiele szybciej i płacą minimalne podatki a większość graczy w perspektywie czasu i tak jest na minusie.
Chciałbym aby nasza firma „wykroiła” swój jak największy kawałek hazardowego tortu.
Postanowiłem wybadać ( z perspektywy gracza ) bukmacherów pograć zarówno na ziemi jak i w internecie i wyrobić sobie na ten temat opinie. Doszedłem do takich wniosków:
- jest to biznes ogromnie opłacalny ( bukmacher stosuje np. marże, co oznacza że niezależnie od wyniku 10% kwoty z wniesionego wyniku zostanie u niego w kieszeni
- sport to sport i jest ogromna liczba niespodzianek ( niema pewniaków )
- i sami gracze: siedziałem, obserwowałem, rozmawiałem i pisałem w internecie i stwierdziłem że 95% z nich przegrywa !!!
Podsumowując można tu zarobić ogromne pieniądze. Poszukuje inwestora lub inwestorów z kapitałem. Mamy 2 możliwości, jeśli kapitał byłby duży to zaczynamy biznes a jeśli nie był by wystarczający to napisalibyśmy za pomocą prawników itp. Biznesplan taki z najwyższej półki. Z nim poszlibyśmy w 3 miejsca: do banku albo najlepiej do funduszy inwestycyjnych, funduszy venture capital lub funduszy private equity. Jest jeszcze 4 możliwość ale to przedstawię ewentualnie osobom naprawdę poważnie zainteresowanym. Moglibyśmy też poszukać kolejnych inwestorów ( prywatnych ) aż zebrałby się potrzebny kapitał.
Wiem jak się prowadzi zakłady wzajemne ( również kasyna internetowe ), znam mocne i słabe strony bukmacherów- zrobimy naprawdę profesjonalną i porządna firmę.
Oczywiście nie działalibyśmy tylko w Polsce („Rozmawiałem ostatnio z przedstawicielem jednego z nich, który wyznał mi, że polski rynek bukmacherski jest teraz jednym z najbardziej perspektywicznych w Europie! Bukmacherzy internetowi najwyraźniej zauważyli ogromy wzrost zainteresowania obstawianiem w Polsce, a także chcą wykorzystać fakt, że polscy gracze muszą płacić państwu 10% podatku grając u lokalnych bukmacherów, którzy do tego często są mało konkurencyjni i nie dbają o klientów (brak promocji itp.).Działalibyśmy też w UK, Niemczech, USA, Kanadzie, Azji, w jak największej liczbie krajów. Wystarczy tylko mieć stronę w języku danego państwa i człowieka do supportu który zna język ( taka osoba może pracować przez internet od siebie z domu). Konta bankowe to też nie problem wystarczy mieć konto internetowe w lokalnym banku ( czyli sami mamy kontrole nad pieniędzmi, przyjmujemy depozyty i wypłacamy ewentualne wygrane). Z reklama też by nie było problemu, ale szczegóły dla zainteresowanych.
Jeżeli jesteś zainteresowany / zainteresowana współpracą proszę pisać na maila:
betatnet@poczta.fm
tel. kom. wysyłam na maila