Witam, mam pomysł na interes w mieście 10tyśięcznym, interes ten jest związany z RTV i AGD.
W tym 10tyś mieście jest parę komisów z telefonami, są salony (orange,plus,era) są sklepy z RTV i AGD zwane "zurt" .
Mój biznes polegał by na założeniu sklepu z NOWYM i UżYWANYM sprzętem RTV i AGD.
Kręcę się już za tym tematem, mam możliwość wynajęcia lokalu w centrum(skromny ten lokal ale w centrum) za 400zł miesięcznie (niewiem czy to jest dużo czy mało gdyż jeszcze się nie orientowałem).
Szczególny nacisk był kładł na RADIA Samochodowe i rzeczy z nimi związane.
Wiadomo że po wejściu do UE do Polski przybyło bardzo dużo aut z zachodu i co za tym idzie JEST ZAPOTRZEBOWANIE chociażby na radia samochodowe...
Raz widziałem jak starszy pan kupowałw "zurcie"(sklep RTV i AGD;) radio NOWE a wyglądało jak Ruskie z targu za 90zł. Gość sugerował sie tym ze będzie miał GWARANCJE ... Hehe.. u mnie za tę cenę miał by oryginalne radio OPLA lub inne firmowe (oczywiscie używane-ale z moją gwarancją) gdyż miałbym kolegę który zna się elektronice i robi urządzenia elektryczne)
W tym wszystkim chciałbym przywozić z np. z Niemiec używany sprzęt i sprzedawać z zarobkiem (a i tak było by to tanio jak na przeciętnego Polaka)
Oferował bym też skup, sprzedaż, naprawa, zamiana ,montowanie radii w samochodach, zakup urządzeń elektrycznych z Niemiec na zamówienie,
Co do tego ostatniego mam kolegę który jest w Niemczech na stałe i on mógłby mi w tego typu sprawach pomóc.
Towar chciałbym też kupować na słynnym serwisach internetowych: allegro, ebay, świstak... tam też można czasem bardzo tanio kupić np. ładowarki do tel. komórkowych, okablowanie, jak i inne urządzenia elektryczne... A MOŻE KTOŚ NA FORUM MI ZŁOŻY SWOJĄ PROPOZYCJE ...(RTV / AGD)
Na końcu chciałbym by ktoś podzielił się opinią na temat mojego POMYSŁU ..
Może coś przeoczyłem, może napotkam na jakieś niedogodności lub trudności w zrealizowaniu tego co pisze ... Czy warto wchodzić w tego typu interes, czy może lepiej pozostawiś te plany i wyjechać za granice zarabiać pieniążki?? BARDZO proszę O WSZELKIE opinie !!
Z góry dziękuje i POZDRAWIAM
martiin1@o2.pl
gg 7045814