|
Firma hostingowa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam czy ktoś zna sie na tym jak to jest jesli bym chciał udostępniać dyski na serwer czy jak to załozyć coś takie bo niewiem?? chyba dużo na to nie potrzeba pieniedzy z 500GB wystarczy
napisz to po ludzku
chcesz zalozyc firme hostingowa?
Rynek hostingowy w Polsce jest już bardzo nasycony. W ostatnich kilku latach powstało masę małych firm, oferujących konta oparte na serwerach dedykowanych wynajętych najczęściej w USA (np. ThePlanet), ceny spadły kilkakrotnie.
Nie ma sensu ładować się w taki biznes, chyba, że miałbyś duży kapitał początkowy, zaoferowałbyś jeszcze niższe ceny, niż konkurencja (mowa tutaj naprawdę o drobnych groszach), zatrudnił dobrych administratorów oraz osoby do obsługi helpdesku i prowadząc cały czas aktywną kampanię reklamową, czekał powoli na zdobycie stałego grona zadowolonych klientów, którzy potwierdzaliby na forum publicznym jakość Twoich usług. Ja bym sobie darował taki pomysł. Jest już za późno na myślenie o czymś takim, spóźniłeś się ładnych parę lat z pomysłem ;)
a mi sie wydaje ze nie tylko zrob to z glowa....
Dobry admin bo ty nie wygladasz na kogos kto sie zna na tym Dobra osoba w HelpDesk Bardzo ladna strona, panel, i powinno sie udac jesli jest cos dobre samo sie wypromuje
Grager: jednak takie coś nie gwarantuje powodzenia. Dawniej siedziałem dosyć głęboko w tej branży i widziałem, ile hostingów wymarło, ponieważ ich właściciele zbyt długo musieli zdobywać klientów, by być na plusie. Jeśli ktoś jest 'z branży' i ma odpowiednie kontakty, może spróbować... Koszta nie są zbyt wielkie... Tylko czy się uda? To jest prawdziwa loteria :)
pewnie masz racje ale z drugiej strony teraz ludziska kupuja duzo kont w roznych miejscach na potrzeby Seo.... znam firme bo prowadzi ja znajomy ktory nie zna sie na administracji sam sie nie dawno uczyl obslugiwac direct admin, i mozna powiedziec ze firma dziala tak ze dwie pensji firma jest w stanie wyplacic, a dochod osiagneli po miesiacu...
jak ktos ma w zanadrzu kase na kilka miesiecy pracy ez dochodu to moze sie udac... bo dlaczego nie.. zapotrzebowanie jest duze i jesli firma nie bedzie pakowac wiele stron na jeden serw a ludzie przynajmniej na poczatek sie przekonaja to powodzenie bedzie... tylko ludzie ktorzy znaja sie na rzeczy powinni otwierac taka firme ...
|
|