Witam.
Czy ktoś mógłby mi doradzić co możnaby otworzyć w lokalu znajdującym się przy kościele w 100 000 mieście. Obok są już dewocjonalia, więc to odpada.
|
Lokal przy kościele |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.
Czy ktoś mógłby mi doradzić co możnaby otworzyć w lokalu znajdującym się przy kościele w 100 000 mieście. Obok są już dewocjonalia, więc to odpada.
Kwiaciarnia.
Czarna moda Zakład pogrzebowy Organizacja Styp
Dzięki za pomysły, ale kwiaciarnia już jest w niewielkiej odległości. Zakładów pogrzebowych też nie brakuje, a o jednym z nich i o sposobach w jaki radzi sobie z konkurencją był nawet reportaż w telewizji. Życie mi miłe :). Niestety organizacja styp też odpada ze względu na wielkość lokalu.
Otwórz tanią kawiarenkę z dobrym ciastem i kawą,piwem kuflowym.Ludzie po kościele często szukają przytumnej kawiarni.
Raczej odpada.Kawiarni wokoło nie brakuje a co do piwa to jest przepis, że w odległośći mniejszej niż 50m od kościoła nie wolno sprzedawać napojów alkoholowych.
Lody,kremówki, wata cukrowa, ciastka, kawa...
Ludzie do kościoła chodzą z dziećmi. A dzieci jak zobaczą lody? Mamo! Kup mi loda! Bo jak nie to będę płakać i zrobię aferę :mrgreen: No tak ale trzeba się zastanowić czy ruch klientów utrzymał by się też na tygodniu? Czy tylko praca w niedzielę? Bo wiadomo, zus, us, czynsz....koszty jednym słowem.
|
|