|
Maly handelek czy... |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Poradzcie, bo rodzina miesza mi w glowie, planowalam rozkrecic swoj maly handelek w moim miescie (60tys) wiem ze jest to nisza, rodzina mowi ze to ryzyko, ze male miasto ze lepiej znalezc spokojna prace i tam siedziec, ale mi sie to nie podoba, chce zaryzykowac, co myslicie?
Najlepiej sprzedają sie teraz usługi, pomyśl w czym jesteś dobry lub co mógłbyś rozpocząć.
Uruchomienie wlasne interesu to ZAWSZE jest ryzyko. Ale jak sie uda to jaka satysfakcja i kasa :) A jest sie nie uda to mozesz powiedziec, ze sprobowales i wyszlo jak wyszlo. Jesli sie nie uda to zawsze bedziesz bogatszy o pewne doswiadczenia.
Przeanalizuj ile mozesz stracic i czy te ewentualnie stracone fundusze nie spowoduja tragedii (mam na mysli dlugi na pare lat itp. ;)).
No to mamy podobny sposob myslenia :)
Obecnie jeżeli planujesz handelek to tylko internetowy.
Odchodza koszty - personelu (sam jesteś sprzedawcą) - lokalu a to są znaczące koszty.
tylko internetowy? inny sie nie oplaca? ja mialam na mysli ten 2:( sama nie wiem, jeszcze raz musze wszystko przemyslec i moze zaryzykowac
O jakiej niszy mówisz? Do prowadzenia biznesu bardzo dobrze jest mieć już jakieś życiowe doświadczenie i "stalowe jaja" że tak powiem. Zwracam Twoją uwagę na wiele niebezpieczeństw, na które możesz trafić w "dzikim świecie" biznesu. Własna działalność gospodarcza to nieżadko ciężki kawałek chleba.Co robiłaś do tej pory? Jakie masz fundusze i może o czymś konkretnym już myślisz? I najważniejsze czym się w tej chwili zajmujesz, jakie masz zainteresowania? Powiedz nam coś o sobie.
Witam na początek spróbuj handel internetowy,jeśli będzie dobrze szło to nie wachaj się i otwieraj i zarabiaj najlepiej dużą kase...(wiem że obawy są duże szczególnie gdy chodzi o dużą kase ale do odważnych świat należy)
Pozdrowienia(a tak wogóle jak na początek nie potrzeba dużego wkładu to napisz mi na pw-dzięki z góry)
|
|