Co o tym myślicie?
Jeden facet w Poznaniu otworzył i pobiera 80 zł za mycie.
Zapraszam do dyskusji!
|
Myjnia samochodowa TOPLESS |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co o tym myślicie?
Jeden facet w Poznaniu otworzył i pobiera 80 zł za mycie. Zapraszam do dyskusji!
Nie ma o czym dyskutować - otworzył kolejną więc najwidoczniej nie stracił ;-)
We Wrocławiu jest salon fryzjerski w którym fryzjerki kręcą się w bieliźnie. Na początku było sporo szumu ale teraz nic juz nie słychać. Z tym, że salon fryzjerski to specyficzne usługi - oprócz tego, że fajnie popatrzeć na zgrabną panią w stringach to jeszcze musi ona dobrze strzyc. Jeżeli są słabymi fryzjerkami to klops. Z myjnią jest łatwiej - nie da się źle umyć samochodu (dobra wiem ze czasem można) ;-) Poa tym dużo piany, wody i ładnych biustów wiemy jak działa na wszystkich facetów ;-)
Otworzył kolejną?
Wczoraj widziałem nagłówek w jakiejś gazecie o tych myjniach topless, że podobno powstaje ich coraz więcej. Zainspirowało mnie to do podjęcia tematu. Jesli koszty są jak przy tradycyjnej myjni ręcznej, a przychody kilkukrotnie większe to pewnie, że się opłaca :) Jakie trzeba zdobyć pozwolenie z ochrony srodowiska i jakie urządzenia do odpływu brudnej wody trzeba zamontować? Za wszelkie info oraz pomocne linki będę wdzięczny.
Na pewno nie są takie same. W tradycyjnej myjni zatrudniasz studentów, pracowników niewykealifikowanych za grosze. Góra 1200 miesięcznie. Zastanów się, która kobieta przyjdzie Ci do pracy w której musi być półnaga, cały czas w wodzie i pianie i do tego jeszcze pod ciągłą obserwacją. Myślę, że za mniej niż 5000 nikt do takiej pracy nie przyjdzie. Poza tym musisz zapewnić w środku odpowiednie wrunki (temperatura) bo inaczej dziewczyny się przeziębią. Ale za to jakie przyjemne rozmowy rekrutacyjne ;-))
Chodziło mi o koszty stałe, że są takie same.
Zarobki dziewczyn myślę, że można zaliczyć do zmiennych. Czyli nie stała pensja 5000 zł tylko prowizja od każdego auta. Powiedzmy 40 zł od sztuki. Podejrzewam, że ruch jest o wiele większy w takiej myjni niż w "zwykłej" w związku z czym tych "czterdziestozłotówek" by im wpadło całkiem sporo w ciągu dnia :)
W 1985r ogladałem reportaz ze Stanów. Zadna nowinka.No moze u nas. No ale to swiadczy ,ze jestesmy 20 lat za USA.Poz. :mrgreen: :mrgreen:
A mam pytanie ostatnio widziałem myjnię na jednym z parkingów przy hipermarkecie, zrobiona była w specjalnym namiocie, czy ktoś się może orientuje jakie zezwolenie dostali lub czy zamontowali jakieś urządzenie typu odstojnik( w co bardzo wątpie bo wszystko spływa do kanału), czy jest to kolejny biznes gdzie trzeba mieć dobre znajomości aby dostać zezwolenia. Pozdro ;-)
Dobre pytanie :mrgreen:
to moze myjnia z golymi facetami :D pomyslcie tylko dyndajace puloki to bylby czad
dosc ciekawy pomysl, podoba mi sie, ale sa jakies dodatkowe warunki jakie trzeba spelniac? pozwolenia?
Radni bojkotują:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 02629.html Ech...szkoda słów, zaścianek i tyle.... Swoją drogą 3 mycia dziennie po 59 zł to żadna rewelacja, myślałem, że lepiej taka myjnia prospruje. No chyba, że to dane na potrzeby US :lol:
Odświżam temat.
Może coś się zmieniło przez ostatnie 2 lata? Co myślicie teraz o takim biznesie?
|
|