|
Pomysł na okres wakacji |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zbliża sie kolejny sezon urlopowy, jeziora, morze, to miejsca gdzie ogromne pieniądze przechodzą z rąk do rąk, w tym roku myślę intensywnie ażeby i do moich rąk coś wpłynęło.Czy macie jakieś pomysły ażeby zarobić w rejonach turystycznych pieniądze, mieszkam w centrum, rejonie nieatrakcyjnym turystycznie. Ja kombinuje w ten sposób że dobrze byłoby w okresie sezonu letniego wyjechać na pomorze lub mazury,zabrać ze sobą żaglówkę i trochę oddawać sie rekreacji a na utrzymanie sprzętu i życie przez większość czasu prowadzić jakąś działalność dającą dochody. Myślałem o jakimś wózku z popkornem, watą cukrową czy innymi rzeczami, w sumie są to jakieś pieniądze. Nad morzem widziałem że dobrym biznesem jest wypożyczalnia leżaków. Jestem rencistą więc zarejestrowanie działalności gospodarczej i koszty z jej prowadzeniem byłyby niewysokie. Co o tym sądzicie, może macie jakieś pomysły które mi pomogą.
moze okulary na deptaku albo orzeszki na plazy?
Jesli bedzie ciepłe lato to tylko Lody włoskie 5 tys na czysto w miesiąć, ale lody musza być smaczne !!
ile kosztuje maszyna do lodow? oplaca sie ja kupowac na krotki okres czasu?
Nie należy inwestować większych pieniędzy na krótki okres, nie można grzebac się w sprawach sanitarnych jeśli nie jest to stała działalnośc mająca dać utrzymanie, myślałem o kupnie używanych leżanek, parawanów czy koszy na plaże i wypożyczalnia.
witam
a ja zastanawialem sie nad kupnem duuzych recznikow plazowych o sporej gramaturze i sprzedawanie ich na lezankach targowiskach nadmorskich itd......w tamtym roku porzadne reczniki sprzedawano po ok 40-50 zl a ja cos takiego po max 15 zl.....wiec.... pzdr [ Dodano: Wto Mar 21, 2006 10:17 am ] znaczy sie po 15 zl max moge je miec a nie sprzedawac, zeby nie wyszlo ze po 15 bede sprzedawal ;) pzdr
w tym roku jak pojade nad morze musze sie przyjrzec dokladnie co tam ciekawego sprzedaja na tych straganch i jak to idzie
Za używaną maszynę do lodów włoskich trzeba dać ok. 10tyś.
jezeli to faktycznie jest 10 tys. to nieduzo. ale pewnie potrzebne sa zabawy sanepidami i cala reszta... maja jakies wymagania lokalowe?
Nie musisz od razu kupować maszyny do lodów. Wystarczy, że postawisz się z lodówką korala, algidy, do tego lody gałkowe, a chłodziarkę do tego wynajmujesz i kręcisz lody jak się patrzy :)
Bez sensu jest się pakować na sezon kupując, nawet używaną maszynę do lodów. Te 10tys. na pewno by się zwróciło, ale gdzie zarobek? Ze sprzedaży używanej maszyny? Po sezonie znów straci na wartości, a i kupców też będzie brakować.
Muslę że taniej niż 10 tyś, z tego co wiem ok 4 tyś.A 5 tys na miesiąc na czysto , po opłaceniu ludzi, z jednej maszyny. Juz jest zarobek w sezonie a następny same kokosy. Odziwo lody bardzo dobrze sprzedaja sie w górach w lecie !!
Maszyny takie mają tendencje do psucia a części są bardzo drogie. A więc takiej za mniej niż 10tyś nie ma sensu kupować.
To nie lata 80 , nie jest tak źle z tym psuciem.
jak kupisz zlom za grosze to bedzie sie psul. wydasz wiecej na naprawy niz zarobisz pewnie, tym bardziej ze do sprzedawania lodow stawia sie fajna laske, a taka raczej nie zreperuje maszyny ;-)
ja mam pomysł na lato taki, kupic domek w miejscowosci wypoczynkowej i wynajmowac, w jednej miejscowosci nad jeziorem gdzie jezdze placi sie w sezonie (2 miesiace) po 100 - 120zl za noc, poza sezonem, czyli ok czerwca i wrzesnia (jakies 1,5 miesiaca) od 50 do 80zł za noc. Tyle za wynajem domku, w którym moze przebywac np. 4 osoby. Nie jest to biznes na jedno lato, ale mozna kupic taki domek i w sezonie bedzie on pakował pieniądze do naszych kieszeni.
Zastanawiam sie jak to jest np. jak bym chcial kupic ziemie w takim osrodku i wybudowac np. 5 swoich domków.
|
|