Witam! Chciałbym zająć się dorywczo wożeniem ludzi i różnych ładunków. Mam samochód kombi na gaz. Chodzi mi o wożenie okazjonalne po wczesniejszym umówieniu się. Kilka przykładów: zawiozę na slub i wesele (4 osoby), zawiozę do innego miasta np na lotnisko, pomoge w przeprowadzce. Transport miejski na krótkich odcinkach odpada. Do tej chwili wykonałem kilka kursów takich dla znajomych. Za kurs wzięłem 0,50 gr/km licząc w obie strony. Mam zamiar założyć hak i kupic przyczepkę. Miałbym kilka kursów w miesiacu i do przewiezienia rózne rzeczy do kombiaka się nie mieszczace. W poźniejszym czasie miałbym zamiar kupic samochód dostawczy. Dopóki mam nie zarejestrowaną działalność to mi sie opłaca jeździć i moim klientom też. W moim miescie Taxi kosztuje 1.30zł/km + 4 zł za trzasnięcie drzwiami. Ale chyba po zarejestrowaniu ta stawka się nie utrzyma. Przypomnę że narazie woże dorywczo gdyz mam stałą pracę, ale z czasem myslę o swojej DG.
Jeśli macie jakies pomysły i sugestie z checią wysłuchaw waszych uwag. Pozdrawiam.