Witam Państwa
Rozważam otwarcie sklepu, hurtowni z art. dzieciącymi? Co wybrać ? Jaki to koszt? Jakie produkty? Co o tym myślicie? Przyjmę każdą wskazówke. Dziękuję i Pozdrawiam
|
SKLEP CZY HURTOWNIA Z ARTYKUŁAMI DLA DZIECI? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam Państwa
Rozważam otwarcie sklepu, hurtowni z art. dzieciącymi? Co wybrać ? Jaki to koszt? Jakie produkty? Co o tym myślicie? Przyjmę każdą wskazówke. Dziękuję i Pozdrawiam
Nie widze problemy z otwarceim hurtowni ze sprzedaza detaliczna
Na pewno hurtownia to duzo wiekszy koszt niz sklep. niesty nie orientuje sie jakie to koszty. Jezeli znajdizeesz gdzies magazyn to zorientuj sie o cene, do tego koszt asortymentu u producentow, jakis samochod, reklama (media, oplaty stale - to juz prowadzenie)
art. dzieiece to przedewszytkim zabawki. do tego mzoesz dodac jakis artykoly pseudo sportowe (gumowe pilki, plastikowe bramki, paletki do bambingtona), lopatki, wiadereczka itp. Mozesz rowniez dodac jakis asortyment pomagaajacy w nauce (jakeis planszenp z alfabetem, ksiazeczki, tablice) tyle przychodzi mi na mysl
W jakim rejonie kraju myślisz o otwarciu biznesu? Trochę znam branżę dziecięca, zajmuję się tym kilka lat.
Jeśli się zastanawiasz sklep czy hurtownia, wybierz to drugie. Zdecydowanie większe zyski, oczywiście najpierw trzeba trochę reklamy i marketingu.
Dziękuję za wszystkie sugestie.
A co myślicie o włączeniu prod. spożywczych ( słoiczki ,wafelki itp) środków do pielęgnacji ? Czy trzeba jakieś dodatkowe pozwolenia? Myślę też o ubrankach? PS Co do rejonu to poł-zach Polska. Robert napisz coś więcej. Co jest pewnym asortymentem? Jakie firmy najlepiej rokują? Jakie marże? Jaka powierzchnia min? Jakieś specjalne wymogi co do lokalu? Będe wdzięczny za każdą informacje. Dziękuję i Pozdrawiam
Co do ubranek to chyba niezly pomysl. wydaje mi sie ze nawet na tym forum bylo by kilka zainteresowanych osob. a jezeli chodzi o produkty spoż to nie mam poejcia czy potrzebne sa dodatkowe pozwolenia. ale wydaje mi sie ze tak. jakies na przechowywywanie żywnosci
Witam
Dzięki za wskazówki, wstępnie zdecydowałem się na ubranka , chcę jednocześnie promować własną markę tych ubranek? Szukam firm szyjących dla kogoś takie rzeczy? Możę ktoś z Was się tym zajmuje? Piszcie! Pozdrawiam
Jesli chodzi o firmy produkujace to masz kilka ciekawych polskich firm.Wiem,ze to co ci proponuje nie jest z najnizszej polki cenowej,ale widzialam i wiem,ze jesli chodzi o odziez to nie tylko to co tanie ma powodzenia,ale i to co jest dobrej jakosci.
Masz np.Firme TWA z Krakowa,ktora od jakiegos czasu wporowadzila rowniez porpozycje dla noworodkow,firma UVA,frma DREWEX,ktora nie tylko produkuje mebelki dla dzieci ,ale rowniez odziez i inne artykuly. Jest duzo polskich firm-nalezy jedynie poszukac. Pozdrawiam Dori [ Dodano: Sob Paź 28, 2006 10:57 am ] Firma TWA mozesz znalezc w internecie pod nazwa ZigZig
|
|