Witam
Miasto 140 tyś.
Wpadł mi do głowy pomysł otworzenia sklepu-komisu ze sprzętem i akcesoriami do gier.
Asortyment chciałbym wprowadzić dosyć szeroki ( konsole, gry, karty pamięci, pady, podstawki, piloty i wszystkie dostępne akcesoria ). Głównie chciałbym się koncentrować na firmach Sony PlayStation oraz Microsoft XboX oraz gry PC. Dodatkowo wymiana gier i sprzetu za dopłatą. Myślałem tez o wystawieniu tam kilku modeli telefonów komórkowych i akcesorii typu karty sd, mmc, itp lecz gównie gry i konsole. Towar byłby nowy i używany. Na nowy sprzęt wiadomo gwarancja 24 miesiące na używany dawałbym do pół roku dodatkowo oferując serwis pogwarancyjny. Mam na oku lokal około 20-25m2 praktycznie w centrum miasta, wnętrze urządziłbym nowoczesnie, wstawiłbym na scianę telewizor plazmowy 32 lub 42 cale i przygotował stanowisko z wygodnym fotelem do "wypróbowania" gier. na scianach gabloty z wystawionymi grami oraz oraz innym asortymentym. Rozważam również sprzedaż towaru na allegro i za pośrednictwem własnej strony sklepu.
Co o tym myślicie, czy ma to rację bytu ??? O koszta nie pytam bo mniej więcej wiem ile będę musiał zainwestować. Proszę tylko o ewentualne porady związane z taka działalnością.
Z góry dziękuję za wszystkie posty :)