|
Sprzedaż przyczepek towarowych |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Cześć mam 20 lat mieszkam w warszawie i mam pewien pomysł na biznesik.A mianowicie chce sprzedawać przyczepki towarowe różne z plandeką lub nie przyczepki te są robione przez mojego wójka bardzo dobże i solidnie sprawdzony sposób.Taka przykaładowa przyczepka miała by 2m długości i 145 szerokości,kosz jej był by 2.400zł co wy na to jak zrobić reklame jak znaleść zbyt na to.prosze o opinie ???
Niech twój wujek zrobi kilka takich przyczep i wystawcie w kilku komisach. Ewentualnie allegro. co do reklamy..... lipa. Pozostaje chyba dogadanie się z hanlażami - importerami.
Pozdrawiam
Witam serdecznie!
Jestesmy w poszukiwaniu firmy, ktora bylaby zainteresowana wyprodukowaniem dla naszej firmy znajdujacej sie w Niemczech, rocznie minimum 50 sztuk przyczepek towarowych o wymiarach ok: 2,50m x 1,30m x 0,35m x 1,60m (wysokosc plandeki od podlogi) (Najlepiej by byla to przyczepka hamowana, z kolem podporowym, z tylna otwierana klapa, jednoosiowa, o ladownosci do ok 1300kg ) Wymiary te moga miec pare cm mniej lub wiecej.... Prosze o podanie ostatecznej ceny za 1 przyczepke, przy takiej ilosci. Ewentualnie bylibysmy zainteresowani jeszcze przyczepkami o wymiarach: (2,04m x 1,11m x 0,40 x 1,80m (wysokosc plandeki od podlogi), rowniez iloscia 50 sztuk rocznie. Dziekujemy! Z powazaniem! Marta Kuka
Według mnie reklama bezpośrednia z jakimiś firmami spedycyjnymi itp.
Sam pomysl mysle ze jest swietny. Mam kolezanke ktorej ojciec zajmuje sie czyms podobnym. Oprocz produkcji ma jeszcze wypozyczalnie. Jeszcze jakis czas temu interes krecil sie slabo ale teraz jest naprawde dobrze ustawiony. Kilka samochodow, nowy dom wiec pieniadze z tego sa:)
A orientuje się ktoś może jak wygląda sprawa z dopuszczeniem do ruchu takich przyczepek wlasnej produkcji? Jak z atestami co trzeba załatwić aby moc sprzedać a pozniej klient mogl uzytkować bez problemów taką przyczepke?
dolaczam sie do pytanie po wyzej.jak wygladaja sprawy z dopuszczeniem przyczepki wlasnie produkcii do ruchu.a jak w razie produkcii malo seryjnej?
Witam wszystkich chetnych do nawiazania wspolpracy z producentem przyczepek moj adres pawelfabisiak@onet.eu pozdrawiam.
czesc. jesli chodzi o przyczepki pomysl ok. tylko jak chcilbys rejestrowac je na siebie i potem sprzedawac juz jako zarejestrowane to maozesz 1 taka przyczepke na pol roku zarejestrowac. Natomiast jak bys sprzedawal niezarejestrowane to jest ok.
sama rejestracja wyglada tak. Idziemy do komunikacji prosimy zeby dali nam dokument zezwalajacy na przeglad przyczepki SAM wypelniamy go (trzeba podac stacje diagnostyczna w przeciwnym wypadku sami wybiora) Na pozwolenie czekamy tydzien. Nastepnie jedziemy do zaprzyjaznionej stacji diagnostycznej (te niezaprzyjaznione wymagaja rzeczoznawcy tj. kolejna 100zl wiecej) tam wykonuja nam przeglad (zdjecia, wazenie, nabicie numerow) placimy 200zl. z przegladam znowu do komunikacji po tablice i placimy ok 130zl. zostaje nam jeszcze ubezpieczenie OC w moim pzypadku (30% znizek) to koszt 35zł (w HDI Samopomoc). mam nadzieje ze pomogłem.
|
|